Кои са 4-те вида най-носени мъжки гривни?

Posted by i.atanasova 07/06/2019 0 Comment(s)

В последно време мъжете стават все по-суетни. Въпреки че все още в магазините преобладава изобилие от дамски дрехи и аксесоари, насоката към разнообразие в мъжката визия изобщо не е на заден план. Повечето джентълмени залагат на скъпи и открояващи се часовници, но една гривна винаги придава допълнителен шик в облеклото. Те са подходящи както за ежедневието, така и за по-официални случаи. Разграничението в моделите идва най-вече от материала на изработка, дебелината и формата. Срещат се разновидности на златни, сребърни, платинени и други скъпи изработки, но предпочитанията на мъжете са по-скоро към гривни от волфрам, кожа, медицинска стомана и силикон.

Видове мъжки гривни, подходящи за различни поводи

Гривни от Волфрам

Гривните от волфрам са подходящи както за ежедневието, така и за по-официални случаи=Волфрамът е популярен при изработката на всякакъв вид бижута. Характеризира се с висока твърдост и плътност, което прави бижутата значително издръжливи. Гривните не се поддават на надраскване и промяна на формата, но изискват своите подходящи грижи, съобразени с материала. В зависимост от използваното покритие върху метала, гривната може да придобие различен цвят - по-тъмен метал (тъмно сив), златист или сребрист.

Гривни от медицинска стомана

Този вариант на мъжки гривни обикновено изглежда като сребърните и златните, но са на сравнително по-ниски цени. Това обаче не означава лошо качество и бързо амортизиране. Разнообразието им е огромно – по отношение на дебелина, плетка и допълнителни елементи. Могат да бъдат изцяло сребристи или с преплетени златисти нюанси. Някои по-тънки модели могат да се използват унисекс

Кожени гривни

Кожените гривни са силно предпочитани от мъжкия пол, поради по-различния стил. Основните видове кожени гривни са :

  • Тънки – те са фини и не много ангажиращи откъм облекло. Разбира се, по-подходящи са за ежедневието. Могат да бъдат и под формата на някаква плетка. Позволено е едновременно на ръката е да се сложат и няколко тънки гривни .
  • Средни – те са малко по-забележими, но в рамките на разумното. 
  • Дебели – тук вече става въпрос за едно по-голяма специфичност на моделите. По-голямата дебелина на кожата би могла да създаде дискомфорт на мъжа, а и толкова дебела гривна говори за “лошо момче”, обичащо бунтарския начин на живот. За тези, които не се определят като мачовци, е по-добре да се насочат към другите два вида.

Силиконови гривни

Могат да бъдат изцяло силиконови, но по-скоро се съчетават с други материали. Обикновено не са много широки, като често се поставя елемент за акцент. Например, подходящо съчетание е модел на гривна от силикон и медицинска стомана. Положителното е, че те нямат кой знае какви изисквания за поддръжка и строго облекло. Много издръжливи са, не предизвикват алергии, не потъмняват и не ръждясват при намокряне. 

Leave a Comment