Бижутата от волфрам – признак за твърд характер

Posted by copywriting 20/05/2019 0 Comment(s)

Волфрамовият карбид представлява много твърда сплав, съставена от волфрам и въглерод.Живеем във време на мощно развитие на високите технологии. Разнообразните технически нововъведения не само влияят активно на нашия живот, но и променят вкусовете и предпочитанията ни, като бижутата също не са изключение. Материалите с необикновени свойства започват уверено да заемат своята ниша сред традиционните бижутерийни метали злато, сребро и платина. Едно от тези нововъведения са украшенията от волфрам.

Волфрамовият карбид представлява много твърда сплав, съставена от волфрам и въглерод. Тя е 4 пъти по-твърда от титана, 5 пъти по-твърда от стоманата и 10 пъти по-твърда от 18-каратовото злато. По скалата за твърдост на Моос твърдостта е 9, като по-твърд от волфрама е само елмазът. Температурата на топене на волфрамовия карбид е 2780 градуса по Целзий. За сравнение: температурата на най-горещата базалтовата лава е около 1200 градуса по Целзий. Този материал е практически неразрушим. Той има плътност 15,77 г/см³, тоест малко по-тежък е от златото с проба 585, и е малко по-лек от златото с проба 750. Изделията от волфрам никога не се надраскват и огъват, както става със златните, сребърните, платинените и дори титановите бижута, а остават завинаги красиви, както в деня на покупката!

Волфрамовият карбид се използва в авиационната промишленост за създаване на военни амуниции, а също така и за промишлени леярски форми. В последно време бижутерийните производители обръщат внимание на този материал, чиито необикновени свойства могат да се използват за създаване на най-интересни и съвременни украшения.

Преимущества на изделията от волфрам:

  • Те са алтернативен вариант в случай, че имате алергия към злато или сребро.
  • Гривните от волфрам няма да потъмнеят, няма да ръждясат и няма да боядисат кожата Ви в зелен цвят. Скъпоценните метали променят цвета си с течение на времето и често оставят непривлекателни следи по кожата. За разлика от тях, волфрамовият карбид не влиза в химични реакции и съхранява първоначалния си вид столетия.
  • Външно бижутата от волфрам приличат на изделията от стомана, сребро или платина. Те имат светло сив цвят и метален блясък.
  • Главно отличително тяхно свойство е невероятната им износоустойчивост. При постоянно носене на пръстените от благородни метали, те се покриват с мрежа от едри, малки и почти незабележими драскотини, което загрозява техния външен вид. Пръстените от волфрам ще запазят първоначалния си вид и след месец, и след няколко години. Те няма да потъмнеят, релефните шарки няма да се повредят, а полираните части няма да загубят своя огледален блясък.

Бижутата от волфрам – мъжки или женски?

Пръстените от волфрам са подходящи за годеж или сватба.Честно казано, сякаш всичко сочи към това, че те подхождат повече на мъжете.

Първо, самата дума произлиза от немското «Wolf Rahm», което означава „вълча пяна“. Такова сурово название металът получава поради факта, че е пречел при топенето на оловото, съединявайки се с него и превръщайки го в шлака. В САЩ и много други страни волфрамът се нарича «Tungsten», което в превод от шведски означава „тежък камък“.

Второ, волфрамовият карбид се използва широко именно в техниката и военното дело, с които са запознати не много жени.

Но съвременните майстори бижутери са се научили да изработват толкова красиви и нежни изделия, че те биха били подходящи за всяка жена. На клиентите се предлагат множество варианти на обработка и разнообразни екстри от карбон и скъпоценни камъни, до кожа и дърво. Активно се развива и модата на покупка на пръстени от волфрам за годеж и сватба. Продавачите акцентират върху това, че пръстените са „вечни като любовта“.

Съществуват няколко нюанса, които трябва да се вземат под внимание преди покупката на пръстен от волфрам.

  • Не е възможна смяна на пръстена след покупката. Ако пръстените от благородни метали могат да се разширят или стеснят, волфрамовият остава завинаги един размер.
  • Тъй като волфрамовият карбид е особено твърд материал, за да се нанесе върху него надпис или гравировка, ще са необходими специално оборудване и навици, които могат да се открият далеч не във всяко бижутерско ателие.
  • Не бива да се допуска контакт на бижутата от волфрам с други накити при съхранение и особено при носене. Твърдият волфрам може да повреди металите и камъните.
  • Украшенията от волфрамов карбид означават безупречност на материала, здравина и необикновено гладка повърхност.
  • Женските бижута от този материал са предпочитани от уверени в себе си, силни жени.
  • Някои изделия от волфрам се допълват със специално покритие. Например, благодарение на покритието от цирконий украшението придобива златист тон, а методът на отлагане на йони ще го направи черно.

Съчетаване на други скъпоценности с волфрамов пръстен

Тъмният лак за нокти изглежда фантастично с по-тъмните оттенъци на волфрама.Тъй като пръстените от волфрам, като правило, са прости, но смели, Вие можете да носите с тях практически всички украшения, които харесвате. Среброто също изглежда особено добре с тези бижута.

Съответстващ маникюр

Тъмният лак за нокти изглежда фантастично с по-тъмните оттенъци на волфрама. За потресаващ ефект опитайте бордо, кобалтов или тъмно-зелен лак, а сребърните и бронзовите оттенъци ще подчертаят красотата на метала. Ярките неонови цветове са модни и също се съчетават добре с такова бижу. Пурпурният или тюркоазен цвят ще придаде завършек на Вашия образ.

Къде може да се носи волфрамовият пръстен?

Благодарение на красотата на волфрама, с него действително може да отидете където и да е. Такова украшение е идеален избор за ситуации, в които сте облечени всекидневно, но не искате да пропуснете аксесоарите. Те са достатъчно симпатични, за да ги носите по-формални случаи, особено ако по бижуто има скъпоценни камъни или интересна гравировка.

Leave a Comment