От 21-ви март до 20-ти април рожден ден празнуват хората, родени под знака на зодия Овен. По-долу ще видите малко информация за тази зодия.

Информация за овен

 • Управляваща планета: Марс.
 • Стихия: огън.
 • Щастливи числа: 4, 7, 9, 11.
 • Символ: овен.
 • Цвят: малинов, червен, златисто-жълт, блестящите цветове.
 • Камъни: диамант, аквамарин, аметист, хематит, хелиотроп, лунен камък, изумруд, гранат.
 • Цветя: глог, съсенки, сладък грах, теменуга, метличина.
 • Метали: желязо, стомана.
 • Талисман: чук, златно руно.
 • Щастливи дни: петък, събота.
 • Нещастни дни: понеделник, четвъртък.

Какви са Овните?

Благодарение на управляващата ги планета – Марс – тези хора имат голям запас от енергия, което ги прави небрежни, неспокойни, честолюбиви и борбени. Като цяло, животът им е много цветен.

Овенът е първият знак в зодиакалния кръг, затова и хората, родени под този знак, винаги и във всичко искат да бъдат първи. Затова представителите на този знак често са много егоистични.

Символът на Овен е овенът, животно, което върви с главата напред. Затова не е изненадващо, че ако си имате работа с човек – Овен, оставате с усещането, че той върви стремглаво напред към целта си.

Овенът е първият огнен знак на Зодиака, което увеличава още повече неговата активност. Освен това Овните са много уверени и дори смели хора. Но не са въоръжени с търпение, затова те често, започвайки задачите си, след това ги предават на други хора да ги довършват.

На Овните няма да им попречат съветите от страна на по-малко огнени и устремени хора. Освен всичко друго, овните са идеалисти и романтици. За съжаление, те рядко помнят житейския си опит, обикновено си остават доверчиви дори и след много обиди и нещастия.


Не въпреки това това е преуспял знак. Представителите на зодия Овен са успешни в професията си (особено в театъра, тъй като те умеят и обичат да са в центъра на вниманието и постоянно имат около себе си хора, които им се възхищават). Този знак е „плодовит“ на кинозвезди. Освен това Овенът е успешен във всяка професия, където има пряк контакт с клиентите – продажби, застраховане, интериорен дизайн.

Разбира се, всички тези плодове те жънат, защото са големи екстроверти. А освен това – необикновено оригинални. Всичко, взето заедно, им помага да завоюват успехи във всяка област, която изберат (най-важното е да имат желание и да говорят повече). Но има и обратна страна на медала – това е дълбоко мъдър знак. Те търсят общуването и лекотата отвън. Затова представителите на този знак не се вглъбяват в себе си и не търсят някакви противоречия. Но са искрени и лоялни. Например младите хора много бързо се въвличат в спорове за „истината“, а жените проявяват такава сила и енергия в спорта например – борят се за високи резултати.

Още една отличителна черта на Овните е способността им да продължат напред, без да се комплексират. Дори когато са обидени и сърдити, те забравят бързо за това. А ако бъдат отхвърлени (в работата или в любовта), рядко губят време да мислят, започват да действат активно, за да си намерят друго място, където ще ги приемат. Овните са ярко изразени екстроверти, те обичат да са в компания и да организират вечери.

Овните са благородни хора и винаги ще се притекат на помощ на този, който има нужда от нея. Освен това те са много демонстративни в изразяването на възгледите си. Няма да държат емоциите вътре в себе си.

Овните обичат да ги ласкаят. Освен това те обичат чистотата – ако живеете с овен, трябва винаги да сте спретнати и чисти.

Изобщо, провървяло Ви е, ако сред близките Ви има представителите на този знак. Това са едни от най-очарователните хора. Те могат да съчувстват, да се грижат и да направят така, че да усещате тяхната загриженост. Винаги помнят рождени дни и обичат да подаряват цветя. Те помагат при всякакви проблеми. Ще се появят изненадващо точно тогава, когато имате нужда да се опрете на нечие рамо.

Какво бижу да подарите на жена Овен?

Жената Овен е делова и самостоятелна личност. В живота тя се стреми да е независима и го постига. Предпочита да се справя с мъжките работи сама – да вдига тежко, да кара кола, да изкарва пари. И предпочита такива подаръци, които могат веднага да бъдат използвани в живота – да ги сложи, да поиграе с тях или да ги изяде. Тя не харесва подаръци, които ще стоят безцелно в дома ѝ. Подаръкът трябва да е винаги с нея.

Затова бижутата са едни от най-добрите подаръци за жената Овен. При това, имайки предвид колко независима е тя в живота си, разсъжденията си, колко е самостоятелна, смела и егоцентрична, трябва да знаете, че и бижутата ѝ трябва да са ярки, може да се каже дори – предизвикателни. Да подчертават нейната натура и активност. За предпочитане са бижутата за жена Овен да са в нейната гама – червени. Ако са сребърни бижута – трябва да изберете нещо с големи червени камъни, например голям пръстен с гранат.

Още едно правило при избор на бижу за жена Овен – бижутата трябва да подчертават силата на нейната женственост и сексуалност. Жените Овни обичат да се разграничават от другите. А стилните и ярки бижута ще им помогнат да постигнат това.