Злато или сребро?

Posted by i.atanasova 23/07/2019 0 Comment(s)

. Хората с тъмна кожа и жълти оттенъци трябва да избират златото.Когато става въпрос за избор на скъпоценен метал на бижутата, обикновено е препоръчително да се водим от тена на кожата. Хората с тъмна кожа и жълти оттенъци трябва да избират златото, докато на по-студен цвят на лицето с розови оттенъци повече прилича среброто. Хитростта се заключава в това да не претоварите Вашия кожен тен с прекалено голямо количество изделия.

Какво да носим: злато или сребро?

Златните и сребърните украшения могат да имат много различни стилове и структури, като добавят изисканост на всеки гардероб.

Докато среброто е популярен избор за бижута, златото е извън времето. То допълва всеки тип кожа и възможностите за моделиране са почти безкрайни.

Имайки предвид, че златото подхожда на всички, независимо от цвета на лицето, трябва да се знае кога и как да се използват неговите възможности. За тази цел е необходимо да се отчитат цветът и стилът на образа.

1. Много бохемски стилове, морски фасони, а също така винтидж образи могат да бъдат успешно подчертани със златни елементи. Ако сте с дълга, шарена източна рокля, може да подчертаете нейната национална особеност със смели златни обици халки, златна гривна или ефектни златни висящи обици. Най-важното е да изглеждат леко несъвършено, все едно сте ги открили на битака. Ако обиците представляват халки в спортен стил, търсете такива с щампована шарка. Ако златната Ви гривна съдържа скъпоценни камъни се убедете, че те са с различни размери. Можете дори да вплетете в косата си няколко тънки златни верижки, наподобяващи ленти. Небрежните къдрици, плитката или високият кок трябва да бъдат компенсирани с очна линия и леко червило. Бронзаторът трябва да бъде нанесен на скулите, челото и около носа, за да поддържа топлите тонове на метала.

2. Тъмно-синият морски или елегантен стил изглежда особено добре със златни акценти. Изискаността на този образ изисква тънки, безупречни златни халки, фуркети или колие с един камък. В този стил е важно прическата и гримът да имат остри краища. Невисока, подвита опашки или каре ще позволят на простите украшения да блестят. Идеални червени устни или грим „котешки очи“ в стил 60-те ще завършат общата картина.

3. Златото се съчетава особено добре с изящен ретро стил. Милитари яке или риза с дантелен елемент могат да изглеждат действително уникално в съчетание с изящни златни обици във формата на лястовици или листа.

В съответствие със сезона

Златото се съчетава особено добре с изящен ретро стил. Златото се съчетава отлично с най-различни цветове, затова може да се носи цяла година. Въпреки това, топлината и блясъкът на златния пръстен се съчетават най-естествено с пролетния и летния гардероб. Коралово-розови, ярки оранжеви и бели ленени тъкани, подчертани с лек златен кант, изглеждат изискано и шикозно с летни, дори с по-всекидневни, плажни дрехи. Добавяйки няколко допълнителни пръстена с различни размери и форми, външния вид може да се превърне в бохемски. Докато някои жени обичат да смесват злато и сребро за еклектичен ефект, строгото придържане към златните аксесоари изглежда елегантно и може да обедини целия тоалет. И ако търсите повече сияние, подобният на океан син цвят на топаза в златните бижута дава прекрасно съчетание за летните месеци.

Летен бронз.

Какъв цвят подхожда най-много на златото? Ако носите златни украшения през лятото, защо да не добавите златна нотка и на лицето? Естествено изглеждащият бронзатор придава на кожата сияние, но много жени го нанасят само на лицето. Опитайте да нанесете малко от него на който и да е открит участък от кожата и златните Ви аксесоари ще засияят. Коралово-розовото и оранжевото (както и в летния гардероб) могат да се използват също като сенки и руж. Можете да нанесете леки златни сенки във вътрешните ъгли на очите (вместо сребърно или бяло), за да украсите лицето и да довършите образа.

Оранжева есен.

Лятото не е единственият сезон, в който златните накити изглеждат модерно. Богатите оттенъци на тъмно-оранжево и шоколадово-кафяво, които са характерни за есента, също се съчетават лесно с блясъка на метала. Пръстените с причудливи дизайни могат да добавят нотка женственост, а късите, матови златни аксесоари изглеждат свежо и съвременно. Цитрин, оранжев сапфир и огнените опали изглеждат невероятно в украшенията.

Зимен блясък.

Най-празничното време от годината също е идеално за златни бижута. Богатите тъкани с цвят на скъпоценен камък, популярни през зимата, много си подхождат със златото. Подчертавайте тези разкошни цветове с наситени, драпирани тъкани. Златният пръстен изглежда много естествено с кашмирови малки пуловери. Избягвайте смесването със сребърни изделия за по-изискан вид. Рубин, изумруд и аметист – всички те изглеждат изключително в златни бижута, особено с тъкани в подобен цвят. Гримът трябва да бъде не по-малко изискан: не гримирано лице би изглеждало неуместно.

Среброто може да бъде представено с помощта на множество верижки с различна дължина и структура.Ако решите да съчетавате златото с топлите, ярки краски на лятото или рокля с разкошни оттенъци на скъпоценни камъни, златните украшения само ще подчертаят Вашия гардероб.

Среброто

Сребро е съпровождало вечерните тоалети в много десетилетия. Възможно е, това да е заради възможността диамантите и кристалите да блестят.

Златото изглежда отлично на фона на влажен залез, докато среброто улавя отразената лунна светлина.

Популярен летен тренд, заимстван от Южна Америка, демонстрира множество малки кафяви или черни кожени каишки с нанизани на тях сребърни религиозни висулки или ръчно изработени сребърни мъниста, нанизани на гривни или колиета, които изглеждат прекрасно с прозрачни бели туники, жилетки и прости кожени сандали.

Сребро и стилове

Среброто изглежда особено свежо и сияещо в богат бронзов оттенък. В съчетание със сребърни пънк шипове, този тежък образ се съчетава особено добре с богатите есенни текстури на кашмира, кожата, коприната, броката. Косата трябва да е с прическа помпадур или с тъпи ъгли, а устните могат да бъдат драматични, в оттенъци на слива или стафида. Среброто може да бъде представено също с помощта на множество верижки с различна дължина и структура, демонстриращи рокерска енергетика. За онези, които не са склонни за такъв тежък образ, яркото сребърно колие-яка е отново на мода. То изглежда ефектно върху плетена рокля.

Leave a Comment