Висулката на гердана на мъжа издава неговата същност

Posted by i.atanasova 07/06/2019 0 Comment(s)

Бижутата присъстват като допълнение към облеклото от преди много години. Разнообразието от украшения има за цел да внесе акцент не само при дамите, но и при мъжете. Разликата в миналото се е изразявала единствено в това, че дамите носели накити, за да покажат завидно материално положение, докато за по-силния пол те имали символична и могъща стойност. Днес ситуацията е доста по-различна, защото се наблюдава по-голяма равнопоставеност, което означава и голямо разнообразие от бижута. Налични са много модели на мъжки пръстени, обеци, гривни и украшения за врата. Колиетата и синджирите са характерни аксесоари в мъжката визия, а поставянето на различен тип висулка е чудесна алтернатива за внасяне на нов детайл във визията. Джентълмените имат различни предпочитания, затова има и толкова широка гама от висулки - форма, материал на изработка, големина и цвят.

Мъжките висулки и тяхната символика

Мъжете избират своите украшения за врата спрямо вида им.Мъжете избират своите украшения за врата спрямо вида им – очакват нещо да ги грабне от пръв поглед. Много голяма рядкост е да излязат с ясна представа, че търсят конкретно бижу, така процедират и при подаръци. Обикновено крайният им избор клони към две посоки – постигане на по-екстравагантен или по-традиционен и семпъл вид. Поставят висулка на тънки и фини синджири или кожи, или пък директно се насочват към нещо по-масивно. Предлагаме Ви да разгледате богатата палитра от висулки в уебсайта ни. Всички аксесоари са разпределени по категории за по-голямо удобство. Е, разположете се на дивана и действайте!

Най-търсените висулки могат да се обобщят в няколко основни групи :

Висулка тип “Плочка”

Те се забелязват често на мъжките вратове и имат няколко разновидности. Обикновено подобни висулки носят военните и други длъжностни лица. Срещат се плочки с гравирано име, дата на раждане, както и много други.

Висулка “Кръст”

Те са едни от най-предпочитаните сред мъжкото съсловие. Обикновено се смятат за религиозна емблема и много често не са изкарани на показ, а се носят под деколтето. Имат символика на защита от лоши очи и предпазване от настъпване на лоши събития. Срещат се изработки от различни материали – в по-малки и в по-масивни форми.

Висулка тип “Патрон”

Издават силата и мощта, която притежават мъжете. Все пак те са пазителите на света и тази висулка показва ясно това. Обикновено на подобен вид украшение залагат тези, които искат да се откроят от съсловието – да покажат, че притежават нещо различно и нещо повече от останалите.

Висулка за разделяне между двама

Двойките обичат да демонстрират обичта си един към друг, като носят колиета с еднакви форми или висулки, които се разделят на две. Най-типичните са сърцата, но все повече се залага и на нещо по-нетрадиционно и по-нетипично. Днес се среща голямо многообразие, така че ако желаете да направите подобен подарък на половинката си – имате тази възможност.

Висулка с определена символика

Мъжете обичат околните да не разкриват каква символика носи личното им украшение. Затова и се предлагат определени форми, като китайски йероглифи, животни и други, които всъщност имат някакво конкретно предназначение. Положителното е, че за повечето е неразбираемо, а притежателят изпъква с индивидуалност по този начин.

Унисекс висулка

Най-добрата находка на висулка за синджир е тази, която има комплексно приложение. Унисекс бижутата са подходящи както за дамите, така и за мъжката част. Това е едно чудесно решение за покупка, тъй като всеки в семейството ще може да се възползва от нея. Моделите могат да бъдат по-семпли, както и по-груби. Тъй като дамите разполагат с много по-голям брой дрехи и допълнителни аксесоари, препоръчително е да съчетават украшението правилно, за да постигнат перфектната визия. Мъжете почти няма къде да сгрешат с подобен тип бижута.

Leave a Comment