Седем съвета и три забрани за жените, които носят дълги обици

Posted by copywriting 10/07/2019 0 Comment(s)

Блузите и роклите с открити рамене и дългите обици са създадени един за друг.В магазините се продават най-разнообразни украшения за уши във вид на ромбове, тънки ресни, триъгълници, кръгове, квадрати, от ярки мъниста, камъни и други. Иска ни се да имаме всичко, но дали ни отива?

1. Помнете за формата на лицето.

Дългите обици обрамчват овала на лицето и могат да визуално да го издължат, разширят или да го направят прекалено квадратно. При покупката на поредния аксесоар, помислете дали ще Ви подхожда.

  • За кръгло лице са подходящи дълги обици във вид на тънки правоъгълници, издължени овали, ромбове, големи капки. Жените с такова лице трябва да избягват кръгли и пръстеновидни форми и масивни дискове.
  • На овално лице приличат обици във всякаква форма, но особено добре изглеждат моделите с висулки или във вид на издължени овали.
  • Квадратно (правоъгълно) лице: за да се смекчи контурът на лицето, изборът трябва да се спре върху закръглени форми, тънки ненатрапчиви модели, триъгълници или големи сфери. Откажете се от квадратни и заострени с в края накити.
  • Жените със сърцевидна форма на лицето могат да обърнат внимание на бижутата с всевъзможни висулки.
  • При издължено, тясно лице трябва да се носят обици във вид на триъгълници, както и в квадратна форма. Забравете за плоски и прекалено дълги украшения (до под брадичката).

2. Имайте предвид цвета на очите и косата.

Когато избираме обици, на първо място преценяваме с какво облекло ще си подхождат. Но цвета на очите и косата играят много важна роля. Обиците в червени, кафяви и златни оттенъци ще подчертаят красотата на кафявите очи, а бижутата в сини и нежно-тюркоазени преливания се съчетават със сини очи. Лилавите и изумрудени тонове добавят очарование на зелените очи.

Счита се, че на брюнетките отиват повече ярки и цветни обици, а на блондинките – модели в светли и нежни пастелни оттенъци. Най-важното е големите обици да не привличат цялото внимание върху себе си, а просто да допълват образа на прекрасната си притежателка.

3. Вечер носете камъни, а през деня мъниста и пера.

Помнете за стиловите съчетания. И въпреки fashion-блогърите да могат да си позволят да сложат диамантени обици и скъсани дънки, по-добре се придържайте към класиката.

Големите обици със скъпоценни камъни се носят с вечерна рокля и изразителен грим. Дългите бижута с пера – с туники в етнически стил, ярки рокли и забавни тениски. Синджирчета, мъниста, монети, пластмаса – с ежедневни дънки, велурени поли, топове и леки блузи.

4. Откривайте раменете си

Блузите и роклите с открити рамене и дългите обици са създадени един за друг. Украшенията идеално хармонизират със съблазнителните изрязвания, но в същото време не ги закриват, както го правят масивните колиета.

5. Избирайте V-образно деколте

Когато облечете блуза или рокля с такова деколте, можете можете да се откажете от висулките и колиетата за сметка на дълги и елегантни обици. Такъв подход визуално удължава шията.

6. Съчетавайте обиците с поло

Дългите обици са задължаващ аксесоар. Дългите обици във всякакви форми, цветове и размери изглеждат отлично с най-обикновено поло.

7. Косата трябва да е на кок, висока опашка или направена настрани

Как да направите ярките обици главен акцент? Просто ги изложете на показ! За да се любуват околните на Вашите невероятни накити, съберете косата си на кок или си направете висока опашка. Достатъчно е също да срешете косата си назад или да поставите предните кичури зад ушите.

Как не бива да се носят дългите обици?

1. Избягвайте дълги обици ако имате къса шия

Те визуално правят шията още по-къса, акцентирайки цялото внимание върху нея. Носете малки, но оригинални накити.

2. Не претрупвайте образа с украшения

Да се прекали с бижутата е много лесно. И ако не сте известна it-girl и не сте върла фенка на хипи-стила, спрете се само на едно украшение или дълги обици, или голямо колие. Съвместяването им е възможно, но не е по силите на всяка жена. Експериментирайте умно: днес съчетайте малки обици и масивен гердан, а утре тънка верижка с ненатрапчива висулка и големи обици.

3. Внимавайте със съчетаването с класически или спортни костюми

Дългите обици са все пак задължаващ аксесоар. Те не се вписват в делови и спортен стил. За работа изберете нещо по-скромно и сдържано, а преди тренировка направо свалете обиците. Дългите оригинални обици оставете за вечерни купони.

Leave a Comment