Най-добрите приятели на жените са диамантите, а кои са най-добрите приятелки?

Posted by i.atanasova 22/07/2019 0 Comment(s)

В магазините могат да се намерят украшения, които могат да се отличат от истинските само по отсъствието на печат с проба. Ако попитате една жена какво разбира под думата „скъпоценни украшения“, тя ще Ви отговори „злато, платина, диаманти, скъпоценни камъни“, в краен случай ще спомене и среброто. Но не винаги можем да носим само скъпи украшения от благородни метали. Безспорно, нито една от нас няма да се откаже от качествени и красиви скъпи изделия, но далеч не всички ние сме жени на олигарси и не можем да си позволим голям избор на бижута за всеки тоалет от своя гардероб. В края на краищата не е и безопасно скъпите бижута да се носят навсякъде и във всякакви ситуации, дори ако ги имаме. Разбира се, когато отивате на солидно мероприятие от типа на сватба в компанията на мъжа си и дотам Ви возят на семейния автомобил, а си тръгвате също под строгата „охрана“ на съпруга си, може да извадите от скривалището бабините семейни скъпоценности. Но все пак няма да си сложите обици на стойност няколкостотин ако пътувате в обществения транспорт? Пък и откъде средностатистическа жена ще вземе толкова златни накити и за вечерни рокли, и за да сменя редовно украшенията си, избирайки ги за всекидневните тоалети? И тук на помощ на всички идват обикновените бижута. Не бива да се страхувате от тях и презрително да се тюхкате, тъй като отдавна минаха времената, когато с нея се свързваха евтините обици от цветна пластмаса и страшните метални гривни. Сега обикновените бижута представляват красива, стилна и качествена продукция на известни фирми. В магазините могат да се намерят украшения, които могат да се отличат от истинските само по отсъствието на печат с проба.

Материали, от които се изготвят бижутата:

Медицинска стомана 316L.

Това е най-популярният материал за изготвяне на украшения и корпуси на часовници. Та не предизвиква алергии, много е устойчива към всякакви външни въздействия, дори към киселини и основи. Не се деформира, не потъмнява, може да бъде както бял (като платина), така и жълт цвят оттенък на злато с цвят на „шампанско“.

Изделия със златно покритие 18K GRP.

Като материал служи медицинска сплав, мед, олово, бронз, стомана, къде на много тънък слой се нанася злато с проба 750. Благодарение на това украшенията имат вид, много подобен на златен. Понякога на изделията може да се види надпис „18K GRP бяло злато“, в случай, че изделието е с бял цвят. Такива украшения изглеждат много ефектно, а не струват скъпо.

Медно-никелова сплав, покрита със сребро с проба 925.

Не е алергенна, изглежда достатъчно елегантно, а изделията практически не могат да се различат на външен вид от сребърните.

Сплав от сребро с проба 925 и никелово сребро.

Не губи първоначалния си вид при носене, изглежда много красиво и е много трудно да се отличи от вещите, изготвени изцяло от сребро.

Много е популярна и бижутерията от материали с природен произход.

Това могат да са истинска кожа, седефени раковини, парченца кварц, кристал, гранит. На мода в момента са предмети, направени от вкаменена вулканична лава. Медальони, гривни, пръстени се изрязват от парчета лава с черен, сив, червен цветове, като им се приписват целебни свойства. Тези изделия изглеждат много красиво и необикновено. Изготвят се и различни модели, в които в прозрачна пластмаса са запечатани малки насекоми и растения, а също и медальони с морски звезди и морски кончета във вътрешността. Красиво и модерно!

Цена.

Най-скъпите и елитни обикновени накити ще Ви излязат много по-евтино от златните украшения. Винаги можете да си закупите това, което е модерно без особен ущърб за бюджета си, като дори си изберете не един, а няколко комплекта за всякакъв вид облекло. Съвременните бижута преминават през стриктен контрол за отсъствие на предизвикващи алергии материали. Много звезди не се срамуват да носят такива украшения. Началото поставя Мерилин Монро, която казва: „Всичко, което свети, има право на шанс“.

Leave a Comment