На кой пръст е подходящо мъжете да носят пръстени?

Posted by copywriting 10/06/2019 0 Comment(s)

Мъжете рядко слагат някакъв вид аксесоари по себе си, особено пръстени. Оказва се, обаче, че пръстенът носи различна символика. Халките, например, дават индикация “женен съм” и стоят като идеално допълнение към облеклото. Много от джентълмените изобщо не са на “ти” с различните норми за носенето на пръстени, но всъщност пръстът, на който ги поставят, е много важен. Не, че жена Ви ще Ви изгони от вкъщи, ако не спазвате различните етикети и правила при носенето на украшение на пръстите си, но е добре да им обърнете внимание, особено ако вече сте в зряла възраст.

На кой пръст мъжете трябва да носят пръстен?

Пръстен на палеца

Средният пръст е много удобен вариант за носене на мъжки пръстен.

Носенето на пръстен на палеца не е много популярно явление, тъй като изглежда неестествено. Обикновено до подобни решения прибягват тийнейджърите, поради непрестанното си желание да се откроят по някакъв начин, да са по-различни от останалите. Пръстен на показалеца може да се постави, ако имате още няколко – по този начин ръката ще изглежда по-малко претрупана. Препоръчително е, обаче, мъжкарите да имат най-много един пръстен, защото изглежда по-стилно.

Пръстен на показалеца

Преди много години са се носели пръстени на показалеца – най-вече от по-заможните господа, които се смятат за високопоставени в йерархията. Обикновено пръстенът е представлявал печат със семеен герб, който символизирал задружие и любов във фамилията. В наши дни тези символи се смятат за отживелица и почти никой не ги поставя на ръцете си.

Пръстен на средния пръст

Средният пръст е много удобен вариант за носене на мъжки пръстен. Нито ще ви възприемат като женени, нито като нелепо изглеждащи, а и ще се чувствате доста по-комфортно отколкото с пръстен на палеца, например. Много често мъжете залагат на по-масивен модел, който да се откроява ярко на ръката. Имайте предвид, че при подобен избор, най-подходящо е да останете само с един пръстен на ръката си.

Пръстен на безименния пръст

Това е най-често “окичения” пръст поради факта, че там се носи брачната халка. В православните държави брачната халка задължително се поставя на дясната ръка, а в останалите – на лявата. Това си е традиция, която повелява, че на безименния пръст тече вената на любовта, но всъщност няма кой да Ви задължи да сложите символа на вечността точно там. 

Пръстен на кутрето

В миналото много често са се забелязвали пръстени на кутрето с печати, имащи едно главно предназначение – да се потопят в горещ восък, за да се сложи печат на съответното място. Обикновено по този начин са се подписвали юридически и всякакъв друг вид официални документи. Те притежавали истинска стойност, както и сега поставеният подпис с химикал. Днес също много често се забелязват пръстени с печати, но те по-скоро изразяват символика за принадлежност към нещо, което стои и като акцент на ръката.

 

 

Leave a Comment