Кога дамската гривна има място в цялостната визия на жената и кога не?

Posted by admin 16/05/2019 0 Comment(s)

Гривната е чудесно допълнение към семплото облекло.

Дамите толерират присъствието на бижута във визията си, но като че ли се забелязва, че гривните са едни от най-пренебрегваните. Вероятно това се дължи на факта, че доста често се заменят от часовници, не се избира правилния размер или не са подходящи за съответното облекло. Въпреки това обаче, гривната е аксесоар, който говори за изключителна прецизност спрямо външния вид. Някои жени рядко слагат подобни накити на китките си, така че винаги се забелязва промяната, още повече, ако гривната е с интересен дизайн и изработена от качествен материал.

Кога е добре гривната да присъства като аксесоар в дадена визия?

Чудите ли се често дали ще изглеждате безумно, или не, ако сложите определена гривна на ръката си? Запознайте се с някои основни правила при носенето й :

  • Гривната е чудесно допълнение към семплото облекло - всяко едно бижу, включително и това на ръката, разчупва скучните дрехи. Понякога поводът не позволява екстравагантно облекло - по-смели цветове, по-креативни модели и т.н., но за сметка на това с бижутата може да се рискува повече. Разбира се, отново трябва да са в синхрон с тематиката на събитието - официално облекло предполага и официални бижута - сребро, злато, камъни.

  • Гривната придава завършеност, ако е в комплект с други бижута - всяка уважаваща себе си дама би трябвало да притежава в колекцията си от бижута поне един цялостен комплект с по-широко приложение. Колкото по-голям е комплектът, толкова по-голямо впечатление ще оставите. Колие, обеци, гривна и пръстен са едно чудесно попълнение към завършека на женската визия, достойна за подиум.

  • Моделът на гривната трябва да съответства на стила на облеклото - това е много важно правило, в противен случай може да станете за смях. Запомнете, че спортните модели гривни са за ежедневието. Към спортно-елегантна визия или към строго официалното облекло добавете по-изискани бижута. Ако ръкавът на горната дреха е къс, то гривната със сигурност ще се откроява.

Кога не се препоръчва носенето на гривна?

  • Когато дрехите са твърде шарени - украшението на ръката придава допълнителен акцент, който понякога е ненужен. Такъв е случаят, когато сте избрали съвкупност от повече нюанси по дрехите, с които вече е постигнат ефектът на изпъкване.

  • Когато сте с прекалено много аксесоари - тук максимата “колкото повече, толкова повече” не важи. Понякога само един-два аксесоара са достатъчни, за да изглеждате забележително. С повече рискувате да преминете границата и да преминете в режим “претрупване”.

  • Когато горното облекло е с дълъг ръкав - понякога се допуска поставяне на гривна, но в повечето случаи няма особена нужда. По-добре заложете на ослепително колие, обеци и пръстен. Дългият ръкав на ризата или роклята е много възможно да скрие гривната и тя да остане незабелязана, дори да е прекрасна.

  • Когато поводът е важен, а вие не можете да прецените дали избраната гривна е подходяща - експерименти винаги трябва да има, включително и във външния вид, но не и по важни събития. По-добре заложете на сигурното и традиционното, вместо да се впуснете в различни вариации на облекло и аксесоари, които не си подхождат изобщо.

Leave a Comment