Каква трябва да бъде обицата на пъпа?

Posted by copywriting 22/07/2019 0 Comment(s)

Металът, от който е изработена обицата за пъп не трябва да предизвиква алергия. Пиърсингът на пъпа вече отдавна е неизменно украшение не само за жените, но и за дръзките мъже. Такъв си правят, като правило, даже онези личности, които по принцип са далеч от различните телесни модификации. Обицата на пъпа изглежда сексуално и игриво. Много мъже признават, че буквално се разтреперват от вида обица в пъпа на жена. Това продупчване заздравява много бързо и практически не прави никакви проблеми на решилите се да го направят. Но към избора на украшения трябва да се подходи сериозно. Именно от него зависи по-нататъшното състояние на пиърсинга като цяло.

Металът, от който е изработена обицата за пъп не трябва да предизвиква алергия. В противен случай може да се получи постоянен кожен сърбеж, червени обриви и дори възпаление. Като правило, всички украшения за пиърсинг се изготвят от медицинска стомана, титан, сребро или злато. Избягвайте сплави, съдържащи никел. Освен това съществуват украшения от пластмаса и акрил. Това са много по-евтини варианти. Но заздравяването в този случай може да протече не така гладко, колкото би Ви се искало. Пластмасовата обица в пъпа понякога става причина за възникване на възпалителни процеси и загноявания. Освен това цветното покритие на такива изделия може да се разслои и да попадне в скоро направената дупка. В този случай е неизбежно да се обърнете към специалист в медицинско учреждение.

Да се замени украшението може само тогава, когато напълно се формира каналът. Ако това правило се пренебрегне, има риск от увреждане на все още свежите тъкани. Замяната на пиърсинга се прави само с чисти ръце. Самото украшение също е препоръчително предварително да бъде обработено с разтвор от хлорхексидин диглюконат.

Практически всяка обица за пъп има извита форма. Това е и причината украшението да получи названието “банан“. Благодарение на своята форма, този пиърсинг не се отхвърля от тъканите. Украшението трябва да бъде достатъчно дълго. В процеса на заздравяване на дупката областта около нея може леко да подпухне. И е много важно пиърсингът да не оказва натиск на тъканите. Избягвайте прекалено тежки украшения. Такива могат да бъдат носени едва след като дупката заздравее напълно.

Златни обици за пъп

За пъп е най-добре да се използват именно такива. Среброто има свойството да се окислява и да потъмнява. Златото не променя цвета си. Освен това този благороден метал способства процеса на заздравяване на дупката. Но следва да се отчитат и индивидуалните особености на организма. Някои хора имат алергия именно към злато.

Много по-рядко срещан вид е обица за пъп във вид на пръстен. Такова украшение може да се закачи за дрехите и да травмира дупката. Освен това пръстенът се вижда през материите, а такова украшение далеч не винаги се харесва на работодателите. Затова пиърсинг на пъпа във вид на пръстен може да се носи едва когато дупката е вече отдавна зараснала.

Украшенията трябва да бъдат закупувани само в специализирани магазини, които продават качествена продукция. Така ще се застраховате срещу сериозни проблеми с кожата и самата дупка.

Leave a Comment