Как правилно да носим украшения: 10 практични съвета

Posted by copywriting 20/06/2019 0 Comment(s)

Не бива да се претрупва зоната на деколтето и лицето. Има стотици причини да обичаме аксесоарите. В тази статия ще Ви разкажем как да носите бижутата си така, че те да изглеждат много скъпи. Тези правила, разбира се, са само теория. Понякога рискувайки можете да създадете нов и свеж образ въпреки въпреки всички забрани или догми. Но все пак си струва да се знаят основните принципи! Защо дългите обици и масивното колие не могат да са в комплект? И колко бижута едновременно могат да се носят?

1. Как да носим обиците?

Дори да сте решили да сложите няколко украшения от колекцията си, главен трябва да бъде един аксесоар. Това може да е ефектен пръстен с едър аметист, страхотна хитова гривна от злато или стилни висящи обици.

Не бива да се претрупва зоната на деколтето и лицето. Ако ще носите обици-халки, нека следващата нота бъде гривната. Избрали сте масивна верижка? Нека ушите бъдат украсени с миниатюрни обици.

Обиците с пискюли, например, е най-добре да бъдат носени без допълнителни аксесоари.

2. Как правилно да носим бижутата за врата?

Разкошните колиета е желателно да бъдат слагани директно върху кожата, понякога може и върху ефирни блузи. Но и тук са възможни варианти. Главното правило за тези украшения е правилната им комбинация и деколтето на дрехата. Например, под поло или дреха с оригинална яка е по-добре изобщо да не се слагат верижки, колиета и гердани. С кръгло деколте изглеждат добре масивни колиета и огърлици. А V-образното деколте идеално допълнили украшения в геометричен стил и удължени гердани.

3. Как да носим комплект бижута?

Комплектите, състоящи се от три, а понякога и от четири детайла в абсолютно идентичен дизайн отдавна не са на мода. Стилистите съветват да се носят максимум две еднакви украшения. Но ако все пак искате да сложите повече, заложете на лаконични сребърни аксесоари или бяло злато.

Колкото по-късно вечерта е, толкова по-масивно и скъпо трябва да е бижуто. Има опити за оспорване на тази аксиома. Но фактът си е факт: масивните колиета и грандиозни комплекти са създадени, за да блестят под лъчите на вечерна светлина. През деня могат да се носят и диаманти. Например, ако това са малки обици или миниатюрна висулка. А разкошното колие най-често изглежда нелепо на дневна светлина.

4. Как да носим гривна?

Стилистите съветват да се носят максимум две еднакви украшения. Гривна и часовник могат да се носят както на лявата, така и на дясната ръка. Има значение само техният стил и успешно съчетание с дрехите. Например, с дълъг ръкав може да се носи гривна единствено, ако дрехите са прилепнали по тялото. Важно е ръкавът на роклята или блузата да не закрива напълно украшението. И със сигурност аксесоарът не е необходим, ако на ръкава присъства елемент с дантела, мъниста или пайети.

5. Как правилно да носим кръст на гърдите?

Много дами, в опитите си да покажат цялото богатство на кутията за бижута, превръщат символът на вярата в моден аксесоар. За тази цел съществуват различни накити, инкрустирани със скъпоценни или полу-скъпоценни камъни, от дърво или кожа, но без изображението на Христос. Класическите кръстове се носят с по-спокойни и лаконични образи. Класическият православен или католически кръст е украшение, но толкова лично, че да се съчетава с дълбоко деколте или медальон със зодиакалния знак е същинска пошлост. Декоративните кръстчета могат да се носят в комбинация с всякакви аксесоари и дрехи.

6. Кога украшенията трябва да се махат?

Може ли бижутата да се носят 24 часа в денонощието? Да,ако искате, те да се превърнат от скъпоценности в евтини на вид дрънкулки. За да съхраните идеалния блясък и форма на пръстените, обиците или верижките, по-добре е да ги сваляте в следните случаи:

  • преди сън, за да не се повреди украшението и за да не остави драскотини по кожата;
  • приготвяйки се за банята, сауната, аквапарка, spa-салона или на море;
  • правейки ремонт вкъщи или занимавайки се с градината;
  • преди фризьор, гримьор и преди да си сложите парфюм;
  • преди маникюр;
  • в спортната зала.

7. Какви украшения се носят с пуловер?

През лятото зоната на деколтето обикновено е открита и може смело да се слагат няколко висулки или масивни обици. Но в периода на топлите пуловери с обемни яки, слагайте дълги верижки с медальони във V-образна форма. Вместо накит за врата по-добре да се изберат масивен пръстен или ефектна брошка.

8. Как правилно да съчетаем бижутата?

Декоративните кръстчета могат да се носят в комбинация с всякакви аксесоари и дрехи. В този случай могат да бъдат спазвани не правила, а по-скоро препоръки. Всичко зависи от стила на украшенията, дизайна, техния размера и Вашето настроение. Но ако се страхувате от грешки, запомнете следните съвети:

  • Избирайте аксесоари в еднакъв стил: кожените детайли по-добре да не се комбинират с изящни диаманти.
  • За ръцете изберете само една нещо: или ярък пръстен с голям камък, или комплект гривни.
  • Лоша идея е миксът от пластмасова бижутерия и скъпоценни камъни.
  • Не носете всичко накуп. Това е просто правило, което е най-често нарушавано. За да демонстрирате добър вкус, не е нужно да слагате всички бижута, които имате. Един-два аксесоара с оригинален дизайн са достатъчни, за да направите добро впечатление.

9. Как да съчетаем украшенията по цвят?

Забравете правилото за забраната за дует между злато и сребро! Модните жени великолепно ги съчетават в един образ, независимо от контраста. Но това, което е действително важно, е хармоничната палитра на целия образ. Имат значение и оттенъкът на камъните в обиците, и цветът на роклята, и с какви обувки сте решили да покорите света днес.

С пъстри дрехи с активни принтове и шарки избирайте лаконични украшения, за да не претрупвате образа. А с монохромни, еднотонни тоалети – експериментирайте: може да изберете големи аксесоари с ярки камъни или оригинален дизайн.

10. Как да изберем бижутата според цвета на дрехите?

За създаване на образа избирайте не повече от пет цвята. В противен случай рискувате да изглеждате прекалено пъстро. Колкото по-обикновена е дрехата, толкова по-активен трябва да е накитът. И обратното.

Leave a Comment