Как за изберем бижута за любимата?

Posted by i.atanasova 19/07/2019 0 Comment(s)

Купуването на накит е емоционален момент.Човек преживява много радостни мигове не само когато получава подаръци, но и когато самият той подарява на близки и любими за него хора. А да се избере правилният подарък, както е известно, не е лесна работа. Има един вариант, обаче, който действа безотказно, особено на жените украшенията.

Психолозите са убедени, че да се подаряват бижута е винаги уместно. Купуването на накит е емоционален момент. И все пак, специалистите съветват преди да отидете в магазина, да определите няколко важни момента: 

  • Избирайки украшения, човек обикновено вече е наясно какво иска – сребро или злато. Ако изборът е злато, то трябва да се определи какво: бяло, червено или жълто. Като правило, цветът на златното бижу се избира спрямо цвета на брачната халка. Например, при бяла халка се избират изделия от бяло злато и т.н.
  • От голямо значение е личната симпатия на човека, на който се подарява бижуто към определени видове скъпоценни и полускъпоценни камъни. Някои хора ги избират според цвета на очите, а някои – спрямо вечерното облекло. Нищо няма да подчертае Вашия чар така, както удачно подбраните бижута. На хората с кафяви очи повече прилича златист топаз, тъмен кехлибар, авантюрин и всички камъни в жълто-оранжева и жълто-червена гама. За синеоките са подходящи авантюрин, жълт ахат, червени корали и други червени, жълти и кафяви камъни. А хората със зелени очи следва да носят малахит, тюркоаз, хризопраз, а също така всички светло-сини или светло-зелени камъни.

Избирайки колие, особено с разноцветни камъни, следва да се обърне внимание на това, как то хармонизира с оттенъка на кожата на любимата. При избора на украшения е много важно да се помни, че те са завършващ щрих за формиране на образа на любимата, затова трябва да се избират особено внимателно.

  • При избора на пръстен, например, има значение дължината и размера на пръстите. Масивните изделия с големи камъни подхождат на жени с широки, дълги пръсти. Широките пръстени със сложна форма са прекрасен избор за малки, изтънчени ръце с тънки и дълги пръсти.
  • Избирайки колие, особено с разноцветни камъни, следва да се обърне внимание не само на това, дали то е подходящо за размера на шията, но и на това, как то хармонизира с оттенъка на кожата на любимата.
  • При избора на гривна е важно да се отбележи, как тя приляга на ръката. Прекалено тясното изделие ще оставя неестетични следи върху тялото във вид на черти, а прекалено широкото може да се изплъзне и изгуби.
  • Най-трудно при украшенията се избират обици. Трябва да се помни, че малките, едва забележими обици уголемяват чертите на лицето, а големите ги правят по-малки. За широк овал на лицето са подходящи малки обици с удължена форма, плоски клипс-обици или такива с висулка. На жените с удължен овал на лицето подхождат повече големи обици.

Ако имате намерение да купувате бижу, е по-добре да посетите специализирани бижутерийни магазини, в които консултантите следят развитието на модните тенденции и постоянно допълват щандовете си най-новите образци. Те ще Ви помогнат да изберете украшения и ще Ви посъветват, кое ще е подходящо за Вашата любима според зодиакалния хороскоп, което също не е маловажно. Астролозите твърдят, че камъкът, носен в съответствие със законите на астрологията, носи на притежателката си успех в личния живот, в работата и бизнеса. Много хора вярват също, че камъкът, който не подхожда на зодиакалния им знак, може да предизвика различни неуспехи и неприятности.

Желаем Ви Вашият избор да носи неизменна радост на любимата жена!

Leave a Comment