Забелязвали ли сте някога, че хората около Вас предпочитат да носят едни и същи бижута? Някой обичат пръстени, други залагат на обеци, трети купуват безкраен брой гривни.

Изборът на определени бижута говори не само за стил, той говори за личност и характер.

В статията ще разкрием чертите на характера на момичетата, които предпочитат различни видове бижута.

Има една прекрасна книга на Марк Люшер „Сигнали на личността“, в която авторът разглежда бижутата като проява на чувственост. Ще вземем част от анализа от този източник.

Миниатюрни бижута

Забелязва се, че активните и бизнес жени избират обеци с щифтове. Тези хора са в състояние да действат бързо и не се разстройват, ако плановете трябва да се променят незабавно.

В същото време, според швейцарския психолог Люшер, изборът на малки, умело изработени бижута говори за подсъзнателното желание на собственика им да търси подслон, чувство за сигурност и спокойствие.

Големи пръстени

Големите коктейлни пръстени говорят за чувствена природа и самочувствие. Пръстенът на средния пръст символизира самодостатъчност. Тази жена си знае цената и знае как да се представи в обществото.

Ако на показалеца се носи украшение с голям камък, имаме пред нас безспорен лидер, който иска да води всички наоколо.

В книгата на Лушер се казва, че ако една дама предпочита да носи шокиращ пръстен на безименния си пръст, това е символ на прекомерна емоционалност и психическо объркване.

Гривни

Живите, позитивни и активни личности избират гривни. Тези хора често могат да жестикулират, доказвайки на другите своята гледна точка. Ето защо е толкова важно за тях да се съсредоточат върху ръцете.

Много гривни на една китка говорят за откритост, любов към пътуванията и оптимизъм.

Големи обеци

От всички видове бижута известната адвокатка и съпруга на Джордж Клуни – Амал Клуни – избира големи обеци.

Жените, които предпочитат масивни обеци, са известни със силния си характер. Те са уверени във външния си вид, креативни са и обичат да бъдат център на внимание. Тези хора преминават всякакви житейски препятствия с високо вдигната глава.

Сребърни бижута

Отделно си струва да се подчертае група хора, които предпочитат да носят изключително сребро. Този избор говори за романтизма на природата, нейната жажда за творчество и всичко красиво. Една жена, която обича сребърните бижута, не се страхува от промяна, напротив, тя копнее за нея. Среброто символизира чувствителност и интуиция. Въпреки отвореността към света, понякога е трудно да се намери общ език със „сребърните момичета“. Уязвимост, егоизъм и капризи могат да се появят моментално.

А Вие какви бижута предпочитате?

Какво казват бижутата за характера на жената?

Изложени пред любопитната публика, аксесоарите могат да кажат на другите дори повече от прическа или цвят на тоалет. И ние говорим не само за наличието на добър вкус, но и за особеностите на темперамента - бижутата Ви позволяват да четете човек като отворена книга. И ако бижутата са елемент на изображението, тогава отиването в магазин за бижута е еквивалентно на посещение на имиджмейкър.

Основи на избора

Експертите, изучаващи този въпрос, стигнаха до извода, че с цялото желание да изглежда по-добре, показвайки най-добрите си страни и крие най-лошото, човек все още следва своите предпочитания. Това важи и за актуализациите на бижута.

Момичетата, които предпочитат среброто, са честни и ерудирани. Впечатлени са от интелектуалци, отворени към всичко ново. Висулки и обеци без скъпоценни вложки се купуват от тези, които са скромни и не обичат да привличат твърде много внимание към себе си. Аксесоар с ярък скъпоценен камък или разпръснати камъни избират весели и харизматични жени. По принцип сребърните бижута се купуват от рационални хора, които ценят истинската красота на нещата, независимо от цената. Тези прекрасни бижута в асортимент са представени в онлайн магазин Sxyjewellery, където можете да ги закупите на наистина добра цена.

Златните бижута се тълкуват от психолозите по различни начини. Това може да показва както старомодно и строго възпитание, така и желание да декларирате силно себе си. Кокетната гривна или лаконична висулка говори за самодостатъчността на нейния собственик. Най-вероятно тя стои здраво на краката си: финансово независима, има балансиран характер и високо самочувствие.

Какво казват пръстените за Вас?

Закачливите модели с изразителни вложки са знак за големи амбиции и жажда за власт. Ако, освен това, от една страна, в допълнение към пръстена, една жена носи масивна гривна, тогава това говори за нейната безкомпромисност и упоритост.

Голямо украшение на средния пръст или показалеца най-често носят тези, които не обичат да се подчиняват, а предпочитат да доминират. Това момиче е изпълнено със самочувствие, но в същото време се отнася към другите с уважение и симпатия.

Вашата приятелка носи ли чифт пръстени, различни по стил и напълно несъответстващи един на друг? Най-вероятно пред Вас е креативен и мечтателен човек. Докато внимателно подбраните бижута характеризират притежателя си като рационален човек и добра домакиня.

Миниатюрна ажурна версия (обикновено на малкия пръст) говори за вяра в истинската любов, уязвимост и наивност.

Ярките камъни са знак за импулсивност, откритост на човек, тъмните камъни са знак за мистерия и неяснота. Колкото по-лек е минералът, толкова по-спокоен и балансиран е нравът на неговата господарка.

Обеците и тяхната форма

Жена, която носи аксесоар под формата на триъгълник, се отличава с динамика и праволинейност. Тя се интересува от модни новости, мрази самотата и безвкусието.

Обеците с квадратна форма се избират от надеждни и задълбочени хора с голяма воля. Те са доста сдържани в проявата на чувства, най-много ценят вярността.

Момичето, което избра овалния модел е нежно и сладко. Тя се нуждае от подкрепа: силно мъжко рамо. В същото време той знае как искрено да съпреживява и да изглажда конфликтите.

Някой, който обича кръглите обеци, цени благоприличието и независимостта преди всичко. Стреми се да намери хармония и красота във всичко.

На сайта Sxyjewellery можете да поръчате аксесоари от всякакъв вид, размер, с различни метали и оригинални вложки. Не пропускайте шанса ненатрапчиво да демонстрирате характера си и ефектно да допълните имиджа си!