Кои женски бижута се харесват на мъжете, карат ги да задържат погледа си върху Вас и сърцето им да замира? Попитахме ги. Получи се цяло ръководство за действие.

1. Най-добрите приятели на жените

Ако бижутерията позволява да се разнообрази образът и да дава простор за фантазиите, точно бижутата остават не само надеждно вложение на средствата, а и проверен „магнит за мъжете“.

„Казват, че джентълмените предпочитат блондинки. И аз съм такъв. А ако най-добрите им приятели са диамантите, трябва да се разоря, но резултатът си струва. Жената е сама по себе си диамант, трябва да я поддържаш в разкош, тогава тя ще сияе и ще радва окото“ – А. – 37 години, предприемач.

Холивудските деятели са се постарали да ни изградят стереотип: разкошната жена е кожа, диаманти и червени устни. Може и да отказвате кожените палта заради някакви собствени съображения и да смятате, че аленото червило не Ви отива, но на света няма нито една жена, на която да не и отиват диаманти. И ако избраникът Ви е заможен човек, той ще търси спътница в живота си, която да му е на нивото. Сдържаният акцент в духа на „скъпо, но с вкус“ ще бъде невербален сигнал за това, че точно Вие сте това, от което има нужда той.

2. Малкото е хубаво

Ние жените обожаваме да експериментираме с аксесоарите – масивни бижута, разноцветен емайл, пера, блясък и други атрибути от Лас Вегас. Но усилията да сложите всичко най-хубаво наведнъж остават съвсем недооценени от мъжете, които в повечето случаи предпочитат скромните детайли в женския образ.

„Ще тръгна отзад напред и ще кажа какво не трябва – не трябва бижутата да се набиват на очи. Разговаряйки си с жената, ти запомняш само огромните обеци на ушите или някаква брошка-паяк по цялата гръд. Най-важното е да има мярка и баланс, скромността краси.“ – Е. 42 години, програмист.

Не пръстен с череп и стотиците камъчета, а тънко пръстенче със скъпоценен камък, не обеци-конго, а малки златни колелца, не „голд“ в духа на R&B звездите, а скромна „капчица“ във вдлъбнатината на гърдите.

Вашето оръжие: скъпоценен камък на тънка верижка ще привлече вниманието или към нежната Ви ключица, или към интригуващата зона на деколтето – в зависимост от това колко дълга верижка ще си изберете.

3. Неостаряваща класика

Мъжете гласуват за образите, проверени с времето. За повечето от тях първият еталон за идеалната жена в живота им е била майка им, а тя, разбира се, не е носела скъсани дънки, яке в стил милитъри и раница с Мики Маус.

„Аз съм старомоден. За мен женствеността се олицетворява с обеци, мъниста, сладки парфюми, токчета. Това е знак: пред мен стои жена, която трябва да се пази и защитава, на която трябва да се подаряват цветя и да се носи на ръце.“ – М. 38 години, хирург-ортопед.

За да привлечете вниманието на такъв „ретроград“, не трябва да преравяте бабините сандъци или да се съветвате с майка му по въпросите за стила – достатъчно е да се придържате към „златния стандарт“ на женствеността, представете си се като Жаклин Кенеди номер 2: рокля по тялото, нисък ток и стилно колие, което подчертава изящността на шията и ключицата Ви.

Вашето оръжие: перлена огърлица. Този, който смята, че перлата е „ от миналия век“, е морално остарял самият той. Това е класика в бижутерията и нея могат да си я позволят както дамите на по-голяма възраст, така и младите момичета. Разликата е в дизайна и съчетанието с дрехите.

4. Безотказно средство

Колкото мъжете, толкова и мненията, но представителите на силния пол проявяват невиждано единодушие, когато стане дума за бижутата на женските крака.

„Рядко обръщам внимание на украшенията върху жените. Обикновено не обичам жълто злато, бяло пък съвсем. И да няма някакви монограми, за да бъде стилно и да се съчетава с дрехите. Сетих се – много хубаво изглежда, когато видя тънка гривна на женски крак, веднага ми приковава вниманието. Важното е и краката да си заслужават!“ – К. 21 години, студент.

Този тип гривни се наричат „анклет“, от английски ancle глезен, но тези термини не са познати на мъжете. Те признават, че в жената с тънка верижка на глезена „се усеща нещо екзотично, чувствено, в духа на 1001 нощ“. Основното изискване е украшението да не е едро и да се съчетава с перфектен педикюр.

Вашето оръжие: тънката гривна на глезена със забавни висулки е перфектното украшение за почивка на море. Гответе се да хващате възхитените погледи на мъжете.

5. Внимание, неговата „територия“!

По статистика най-често от бижутата мъжете избират да подаряват обеци с английско закопчаване, украсени със скъпоценни камъни, на своите избраници. Този модел обеци – алтернативното им име е „huggies – „прегръдки“ – наистина сякаш прегръщат мекото на ухото, жените с тях изглеждат милички и беззащитни.

„Най-важното е да носи бижуто, което съм ѝ подарил. Това означава, че ѝ е скъпо моето внимание и отношение. Много е неприятно да не уцелиш с избора си – подаряваш на момичето обеци или верижка и виждаш по изражението на лицето ѝ, че очевидно е очаквала нещо друго. Разминали са се вкусовете ни. Радва се по задължение и пита: а запази ли касовата бележка?“ – Г. 30 години, web дизайнер.

Ако Ви харесват други модели, намерете начин да просветите партньора си какъв е Вашият вкус, а не да чакате момента, когато ще Ви направи скъп подарък, и да се разстроите, че не сте получили това, което сте очаквали. За мъжа е важно спътницата му да носи нещата, които ѝ е подарил – това е една от формите за „маркиране на територията“. Тя носи подаръците от мен, значи мисли за мен и показва на другите, че е заета. Това е много важно за венчални техалки, но и с други скъпи украшения работи безотказно.

Вашето оръжие: Когато видите обеците, за които си мечтаете, през витрината в магазина, в списание, в някой сайт, подърпайте го за ръкава и му кажете: „Скъпи, виж, колко е красиво! Колко ми се иска да си имам такова“. Ще го облекчите в избора му, а той ще е щастлив, когато се убеди, че е уцелил с подаръка и едновременно с това Ви е угодил.