Към първа част -> ТУК!

Как действа магнитната гривна за отслабване?

При носенето на този аксесоар се задействат акупунктурни точки на китката, които въздействат на мозъка на човека със специални импулси и водят до ускоряване работата на цялата мускулна система на организма.


Системното използване на магнитна гривна за отслабване позволява да стартира горене на калории, което в крайна сметка води до загуба на излишни килограми. Освен това специализираните гривни са с допълнителни активни вложки хематит и турмалин. Тези елементи нормализират обменния процес в организма и повишават метаболизма, който е основното звено в процеса на отслабване и придобиване на красива осанка.

Магнитните гривни за мъже могат да се използват също в процеса на отслабване.

Как се носи правилно магнитна гривна?

Още в началото трябва да поставите магнитната гривна правилно на ръката си. Гривната трябва да е малко по-високо от кокалчето на китката и да прилепва плътно към кожата.

При нужда бижуто може и трябва да се регулира, като се свали, добави се звено към гривната със специален инструмент или да се премахне някое звено, или можете да се обърнете към часовникар.

При първото използване на магнитната гривна трябва да ограничите времето за носене до 1 час. Слушайте организма си, дали не се е появило виене на свят, някакъв дискомфорт или гадене например. През първата седмица трябва да носите магнитната гривна 2-3 пъти на ден.

Дневната норма за използване на гривната, за да действа тя, е 17 часа. Ако не Ви пречи нищо, за по-голям ефект можете да оставяте гривната на ръката си постоянно и за през нощта.

Адаптационният период е необходим за организма за по-активно насищане на клетките с кислород. Ако не сте свикнали, това бижу може да причини световъртеж. Това действие прилича на дългоочаквано излизане от замърсения град, в гората или на планина.


На коя ръка се носи магнитната гривна?

Специалистите в областта на магнитната терапия казват, че гривната може да се носи на която и да е от двете ръце. Всичко зависи от това как Ви е удобно на Вас. Най-важното условие е да я слагате правилно и да изберете качествена магнитна гривна.


Гривната трябва да се носи с магнитите към тялото, в областта на китката. При хипертонична болест е най-добре да носите магнитната гривна на дясната си ръка.

Магнитна гривна и йонизирана вода за прочистване на организма

Йонизираната вода е едно от алтернативните направления в медицината. Съчетанието на този месец с носенето на магнитна гривна на ръката срещу високо кръвно или артроза усилва ефективността на това бижу.

Същността на действието на това съчетание се изразява в следното: йонизираната вода, попадайки в клетките на организма, може да въздейства на мембраните, което предизвиква пробуждането им и действа активно за пречистването на организма от шлаки и токсини. В резултат на тази трудоемка работа става следното:

 • Съдовете и междупрешленните пространства се пречистват от солите;
 • Извежда се, разгражда се пясъкът и камъните от бъбреците и пикочния мехур;
 • Подпомага се борбата с тромбофлебита на съдовете, с излишния холестерол;
 • Пречиства се стомашно-чревният тракт от плаките;
 • Пречиства се цялостно организмът от натрупалите се отпадъчни продукти и вредни вещества.

Вреда от магнитните гривни и противопоказания за използване

В повечето случаи магнитните гривни не могат да навредят по никакъв начин. Те са направени за подобряване качеството на живот, за здравето, за полезността. Но има групи хора, на които магнитните гривни са им противопоказни и могат да навредят. Това са хора, които имат кардиостимулатор, тъй като магнитното поле на гривната може да наруши работата му.

Освен това магнитното бижу не се препоръчва да се носи от бременни жени, при кърмене и на деца под 3 години. Ако имате индивидуална непоносимост, причинена от алергична реакция към сплавта, от която е направена магнитната гривна, също.

Важното е магнитната терапия да не се приравнява към медицината и да не е заместител на медикаментозното лечение. Преди да използвате магнитна гривна, е най-добре да се консултирате с личния си лекар.

Как се избира правилно магнитна гривна?

Магнитните гривни се правят от различни сплави и материали, такива като:

 • Мед;
 • Титан;
 • Силиций;
 • Волфрам;
 • Медицинска стомана;
 • Съвременна керамика.

Ако сте се решили на нетрадиционни методи за терапия, трябва да знаете добре за какви проблеми ще използвате магнитната гривна. Свойствата на био-гривната са разпределени по наличието в нея на активни компоненти, такива като:

 • Неодимов магнит;
 • Германий;
 • Инфрачервени лъчи;
 • Турмалин, хематит;
 • Отрицателни йони.

Освен това магнитните гривни, направени от чиста мед, ще усилят ефекта на вложките и ще помогнат да решите проблемите си с артрита, мигрената, ще нормализират налягането Ви.

Ако се съмнявате в избора си и имате още въпроси, се консултирайте с квалифицирани лица, които ще могат да отговорят на допълнителни въпроси по темата.

Заключение

И така, разгледахме максимално важните въпроси за ползата и вредата от магнитните гривни. Всичко зависи от целите Ви да използвате такава гривна и от личните Ви показания за носенето на такова бижу. Многобройните изследвания и отзиви от хората свидетелстват за това, че магнитните гривни имат лечебен ефект и той е очевиден. Отзивите на лекарите за магнитните гривни също потвърждават изцелението от използването им в комплексното лечение.

Какъв извод можем да си направим? Този аксесоар е най-добре да се използва като допълнително средство към основната терапия, назначена от лекар. Но дори и нищо да не Ви боли, съвременните магнитни гривни са направени много стилно и красиво, можете да ги носите като допълнение към външния си вид с „личен лекар“ на ръката. Бъдете здрави!