От 23-ти юли до 22-ри (23-ти) август рожден ден празнуват хората със зодиакален знак Лъв. С какво се отличават хората, родени под съзвездието Лъв?

Обща информация за зодия Лъв

  • Управляваща планета: Слънце.
  • Щастливи числа: 1, 5, 9, 11.
  • Символ: Лъв, победа.
  • Цветове: ален, жълтокафяв, оранжев, златен, пурпурен и черен.
  • Камък: кехлибар, диамант, рубин, топаз, хризолит, оникс, смарагд.
  • Метал: злато.
  • Цветя: божур, невен, гладиола, хризантема.
  • Талисман: лъв, орел, божа кравичка.
  • Щастливи дни: неделя.
  • Нещастни дни: събота.

Управляващата планета Слънце е дала на този знак достойнство, щедрост и героизъм. Защото Слънцето се асоциира с живота, топлината, светлината, пламъка, идеализма.

Както знаем, лъвът е царят на животните. Затова и човекът, роден под знака на това съзвездие, претендира за същата роля сред хората. Разбира се, не всеки може да е лидер, да ръководи, но родените по знака на Лъва имат голям шанс за лидерство.

Лъвът ненавижда самотата, тъмнината, мъката, затова той винаги с голямо удоволствие приема покани да се забавлява. Повечето хора, родени под знака на Лъва, имат драматичен талант. Затова, дори и да не е професионален актьор, за Лъва светът около него е като една голяма сцена. Благодарение на това негово качество Лъвът е и много чувствителен към мнението на околните. Лъвовете обичат, когато ги хвалят. При това няма значение кое точно хвалят – ума му, добре свършената от него работа или новите му дрехи.

Суетата е ахилесовата пета на Лъвовете, те са много „алчни“ за ласкателства.


При това хората, родени под знака на Лъва, са много проницателни и съобразителни – няма да губят време за глупости, могат оперативно да приемат разумно и адекватно решение. Благодарение на това им качество Лъвовете могат да се проявят като добри организатори и ръководители.

Лъвът не обича да разчита на никого и да е зависим, но при това с радост помага на всички.

Лъвът обича всичко първокласно и скъпо. Той може да изхарчи цяло състояние, за да си достави удоволствие. Затова лъвът предпочита скъпите, ярките подаръци. Или това трябва да е нещо ексклузивно, което го нямат останалите (например стилен сребърен пръстен, който го има в България само в един екземпляр), или нещо, при което само по външния му вид може да се разбере, че е скъпо.

Жените от този знак обикновено са много чувствени натури, страстни. И цветовете им са страстни – ярки, топли – златно, жълто, оранжево. В нашия каталог ще откриете много бижута в тази гама. Когато избирате подарък за жена Лъв, трябва да знаете, че с него тя трябва да се чувства като най-красивата, неповторимата, бляскавата. На по-малко от това тя няма да се радва. Тук ще откриете ярки колиета и страхотни гривни от Мурано в гамата на „Лъвиците“ – с такива бижута жената Лъв ще се чувства като Клеопатра.

Нали помните, че Лъвовете не обичат самотата и обичат да се забавляват – точно затова те обичат ярките бижута. Защото с такива аксесоари със сигурност ще бъдат центърът на вниманието. Също така жените, родени под този зодиакален знак, често предпочитат искрящите, блестящите неща. Затова може много да им хареса като подарък някакво бижу (колие, обеци, комплект) с много кристали, които сияят великолепно както на изкуствена, така и на естествена светлина.

Жената Лъв предпочита скъпите дрехи, модерните, стилните. Тя иска да привлече вниманието към себе си, към имиджа си, към красотата си. Затова тя много ясно и целенасочено изгражда своя имидж. Включително и с помощта на ярки и забележителни бижута. Ако ѝ подарите ярък и необикновен пръстен или висулка, смятаме, че ще спечелите.

За жените Лъвове е изключително важен не само подаръкът, а и оформлението му. Знаем, че Лъвовете са много артистични и обичат ласкателствата, затова антуражът, церемонията по поднасянето на подаръка също са важни. Така че се постарайте да измислите перфектния вариант за оформлението на Вашия подарък. И помнете, поднесете го на Лъвицата от сърце, с много ласкави комплименти!