Никога няма да имате втори шанс да направите първо впечатление!

Това е много вярно!

Дрехите, които избирате, маниерът, с който говорите, начинът, по който държите косата си, и типът бижута, които носите – всичко това се обединява в едно – да заявите кой/коя сте Вие.

Бижутата са един от начините, с които хората се идентифицират с другите. Да разгледаме какво казват скъпоценностите за хората, които срещате по вечеринки и навън. Ето няколко общи типове образи:

Веселякът

Човек, който носи едри бижута, такива като големи обеци-халки, солидни колиета или екстравагантни пръстени, ще е по-скоро активна, социална и весела личност. Това е онзи, който по принцип е заобиколен от хора на партито. Щедрата му и весела личност привлича към себе си хората като магнит.

Практичният

Хората, които носят преработен метал, такъв като обеци с тюркоаз, гривни от морско стъкло или колие от черупки на мидички, са хора, които обичат природата. Те се наслаждават на въздуха и осъзнаването на света около тях. Те по принцип предпочитат природните тонове, такива като кафяво, бежово, тревисто-зелено и тюркоазено.

Класическа елегантност

Има хора, които предпочитат елегантните и прости скъпоценности, такива като перлени обеци и огърлици. Тези хора са традиционалисти и ориентирани към семейството. Те предпочитат спокойно да се съберат с близките си хора някоя вечер в града. Вкусът им за мебели и дрехи е класически. Техните уравновесеност и спокойно поведение ги правят забележими в препълнена с хора зала.

Най-добрият от най-добрите

Всичко, което носят тези хора, е избирано внимателно и с внимание към детайлите. Те никога не са доволни от второто място и вървят напред в живота на пълна скорост. Те си поставят цели и очакват тези цели да бъдат постигнати. Когато си купуват бижута, те са сигурни, че ще е точно това, което искат те, и няма да се съгласят на по-малко. Другите често търсят от тях съвети и напътствия.

Хармония в цветовете

Внимателните, отговорни и организирани хора по принцип носят комплекти бижута. Те могат да носят златно колие със съответните обеци. Или елегантни сребърни гривни, които се съчетават перфектно с цвета на обувките им. Те са гостоприемни домакини и отлични събеседници, към които хората често се обръщат за съвет.

Модната икона

Има хора, които заявяват себе си, като носят старинни скъпоценности. Те искат бижутата им да изпъкват и да се отличават от стандарта. Такива хора често могат да се срещнат в антикварни и благотворителни магазини в търсене на перфектното скъпоценно изделие с тяхното име. Те не се интересуват от марки. За тях това, което носят те, е повече от заявление, това е форма на изкуство.

Активният

Хората, които носят бижута в движение, такива като тенис гривни и огърлици с висулки, по принцип имат активен начин на живот. Бижутата им трябва да се вписват в енергичния им и спортен начин на живот. Те искат да изглеждат добре, без да се отказват от нещата, които обичат да правят. Те са и много мотивирани и обичат скъпоценностите, на които са гравирани вдъхновяващи думи.

Важен фактор е и типът ситуация, в която се намират. Например на събеседване човек може да си сложи перлени обеци на щифт или малки халки. Ако носи огърлица, верижката трябва да е тънка, без висулка. По време на интервю такъв човек би направил консервативно впечатление.

От друга страна, на вечеринка с приятели този човек може да си сложи едно от най-красивите си бижута или може би нещо много блестящо. Консервативните бижута са основна част от професионалния гардероб. Художествените бижутерийни изделия са за заявяване на личността. И двата стила са реални и необходими в ежедневния живот.

Отделете време и обърнете внимание на това какви бижута носите Вие всеки ден. Те говорят за това каква личност сте Вие на работа и през почивните си дни.