Аксесоарите са важна част от имиджа на всяка жена. Но за жени с големи размери те са особено актуални. Аксесоарите ще помогнат за правилното поставяне на акценти и представянето на фигурата в най-успешната и благоприятна светлина. Ние можем да помогнем при избора на конкретни детайли, които трябва да добавите към Вашата визия.

Не бива да се страхувате да носите бижута, ако сте с наднормено тегло! Правилните бижута могат да Ви преобразят дори по-ефективно от самите дрехи. Започнете да добавяте бижута към гардероба си малко по малко и сами ще видите как ще се промени образът Ви. Ще станете елегантни, стилни и секси! Следвайте само няколко прости правила и се насладете на своята неустоимост.


Размери на бижута

Когато избирате бижута, не се спирайте на деликатни, тънки, миниатюрни аксесоари. Те просто ще се загубят върху тялото Ви, ще изглеждат непропорционални и визуално ще увеличат пълнотата на фигурата.

Изберете по-големи гривни, обеци, мъниста, колиета, пръстени. Но размерът им все пак не трябва да е твърде голям. Опитайте се да спазвате пропорциите с модела и детайлите на облеклото.

Големите обеци с обръч изглеждат много ефектно, но няма да подхождат на дами със заоблена форма на лицето. В този случай е по-добре да изберете удължени обеци.

Когато избирате обеци, вземете предвид вида на лицето. Дамите с удължена овална форма на главата са по-подходящи за къси бижута, които балансират формата му. И със заоблено лице можете да носите дълги обеци. Малките обръчи и щифтове са проста универсална опция за всяка визия.

Ако имате къса и широка шия, изберете удължени колиета, които се спускат надолу. Такива колиета много ефектно рамкират деколтето, удължават шията и привличат вниманието към гърдите. Удължените колиета и мъниста могат да се носят дори с обикновена класическа бяла блуза и визията Ви ще придобие изтънченост!

При пълен врат трябва да избягвате чокъри и къси мъниста, напротив, да изберете дълги бижута, евентуално с масивни висулки или продълговати елементи. Ако шията е тънка и грациозна, можете да носите аксесоари с всякаква дължина върху нея. Но във всеки случай те не трябва да са тънки. Изберете опции с големи елементи или няколко реда малки.

Не бива да избирате дълги мъниста, които се спускат към корема, ако имате проблемен корем и широки бедра. Такива дълги мъниста ще привлекат вниманието към тези части на тялото.

Размерът на гривните трябва да бъде правилно избран в съответствие с пълнотата на ръката. Гривната трябва да седи свободно и да не притиска ръката. Идеалното бижу за ръката за жени с наднормено тегло е една широка или няколко тесни гривни или часовник с голям циферблат. Пръстените също е желателно да изберете средни или големи по размер.

Опитайте да добавите удължено колие с цветни камъни към обикновена черна рокля и визията Ви ще блести с весели нотки...

Бижута в златни и сребърни цветове около лицето го озаряват и придават сексуалност и изтънченост.

Класическите бижута от благородни метали са задължителни в гардероба на всяка жена. Те вървят с повечето дрехи и винаги са в тенденция. Но не забравяйте за модата! Модните бижута могат да бъдат изработени от цветни камъни, стъкло и различни метали.

Когато избирате такива бижута, по-добре е да се придържате към класическия стил. Каквото Ви харесва и пасва - носете с удоволствие!


Аксесоари и бижута за дами с повече килограми

Пълните дами могат и трябва да носят масивни бижута. Разбира се, не трябва да се прекалява. Средно два големи акцента са повече от достатъчни. И жените с малък ръст трябва напълно да се ограничат до един основен аксесоар - а останалите трябва да са деликатни и семпли.

През топлия сезон визията Ви може да бъде допълнена с друг интересен аксесоар - обемна лента за глава в косата. През последните няколко сезона те са особено в тенденция, а за жените с повече килограми са много подходящи, особено за тези, които могат да се похвалят с великолепна прическа.

Чанти

Нежелателно е пълните дами да носят чанти с малък размер или твърде мека форма. На техния фон фигурата ще изглежда по-голяма и по-непропорционална. При такова телосложение оптимални са средните чанти, които държат добре формата си.

Конкретни модели, стилове и цветове трябва да се избират в зависимост от личните предпочитания, стила на облеклото и конкретните тоалети. Ако теглото се комбинира с малка височина, трябва да погледнете особено модели с дълги дръжки - те ще Ви позволят да разтегнете допълнително силуета визуално.

Колани

Коланите са един от най-важните аксесоари в гардероба на дамите в плюс размер. Висококачествен и добре подбран колан може да направи чудеса и да преобрази фигурата Ви.

Препоръчваме да изберете плътни опции с ширина 3-7 сантиметра. Тънките и меки колани не са Вашите, те грозно влачат пълния силует и банално се губят по него. Твърде широките колани също не са подходящи за всички пълни фигури. Най-универсалният вариант е да подчертаете талията с колан, но можете да го носите и на ханша, ако искате да ги увеличите визуално.

Шалове и шапки

Най-добрите шапки за дами с наднормено тегло са добре оформени шапки със средни полета, плътно плетени шапки и снуди, шалове, изработени от здрава, издръжлива материя. Много масивни или, обратно, компактни, както и твърде меки и тънки на вид шапки ще нарушат пропорциите на фигурата.

С шаловете като цяло ситуацията е подобна. Широките и плътни модели са печеливша опция. Тънки ленти от плат, като огромни периферии върху пълна фигура, ще изглеждат неуместни.