Когато става дума за пръстени, най-често се споменават жените, но мъжете са започнали да носят пръстени много преди да се появи металът, шаманите са използвали дърво, кости на животни и много други неща.

Пръстенът печат не е просто бижу, а един вид символ. Мъжкият пръстен печат е олицетворение на едни или други качества на притежателя си. По-рано на пръстенът печат се е нанасял фамилният герб, с него са подпечатвали най-важните и ценни писма и документи. Днес пръстенът печат е изгубил тази си функция, но в наши дни символът или гравираният надпис на печата може да разкаже много неща за притежателя му.

Разнообразието от пръстени печати е поразително: правоъгълни, овални, триъгълни. Някои бижута се декорират с диаманти. Когато избирате пръстен, проверявайте внимателно качеството на материала, от който е направен. Освен това разгледайте гравировката, която е на повърхността на пръстена печат. Има бижута, чиято повърхност е просто гладка, без всякаквите му изображения. Ако искате да създадете семейна реликва, обърнете се за помощ към бижутер. Той ще направи пръстен печат по поръчка.

Форма на печата на пръстена

Не по-малко важна е формата на печата. Както сочи практиката, в последно време мъжете са започнали да избират пръстени печати с квадратни форми. На квадратния печат може да се нанесе герб ли инициали. Продават се вече готови квадратни пръстени печати с всякакви изображения. Помнете, Вие можете да си измислите сами и да си поръчате изображение на повърхността на това мъжко бижу. Тези пръстени печати имат статус и изглеждат мъжествено.

Трябва да отбележим, че квадратните пръстени печати са се появили отдавна. Малко по-късно са започнали да се продават пръстени печати с правоъгълна форма. Тези пръстени изглеждат по-строго и точно на ръката. Ако искате големи бижута, тогава този вариант е точно за Вас.

Продават се и кръгли печати. Тези бижута се срещат рядко, затова ги правят по поръчка. Експертите отбелязват, че тези бижута мъжете ги поръчват изключително рядко, затова не са подходящи за масово производство.

В бижутерийните магазини можете да видите пръстени печати с фигурки. Символиката на фигурите се определя от самия купувач. Например печатът може да е с главата на лъв, тигър, вълк и т.н.

За качествени метали се смятат златото и среброто. Можете да изберете бижу, което съчетава в себе си тези скъпоценни метали. Това позволява да създадете оригинален вид на бижуто си. Ако купувате пръстен печат за подарък, разберете на кой пръст мъжа предпочита да носи пръстени. Така ще успеете да изберете правилния размер. Не забравяйте, че мъжкият пръстен печат трябва да има ясни линии, правилни пропорции. Такова бижу ще се хареса на всеки мъж.

Знак за богатство. Мъжкият пръстен печат често играе роля на символ на богатство, успех и благополучие. Олицетворението на тези качества на притежателя му би бил мъжкият пръстен печат, украсен с малки диаманти (а също и златната верижка на врата). Символ на богатство може да е и изображението на знака за долар или корона.

Знак на зодията. В астрологията вярват на всичко, но пръстенът с печат с изображение на знак от зодиака винаги заема видно място. Да си купите пръстен печат със собствения си знак от зодиака не е най-добрият избор, макар че е доста банален. От друга страна, момичетата ще са във възторг от това нещо и интересът от тяхна страна ще Ви е в кърпа вързан.

На кой пръст носят пръстени печати мъжете?

Днес любителите на бижута могат да не се изненадат от въпроса на кой пръст мъжете носят пръстен печат: модата днес позволява всичко. Този вид пръстени вече не е атрибут със специален статус, няма приложимо значение, а се е превърнало в стилно украшение. Но такъв пръстен носи в себе си преди всичко определено послание и както и всяко друго бижу, изисква добър вкус. И това трябва да се има предвид, ако притежателят му не носи пръстени печати както дойде, а изгражда ясно определен имидж.

Съвременните пръстени могат да станат показател за истинския характер на мъжа, да са еталон за неговия стил, незаменимо допълнение към ежедневното му или деловото му облекло. Пръстенът печат със сигурност отразява, преди всичко, темперамента и принципите на притежателя си, затова, когато видите мъжко бижу, можете да разберете много за човека, който го притежава.