От какъв материал не бихте купили обеци?

Основното е колко хармонично се вписват в избраното изображение. Универсален вариант са обеци с шипове и халки (малки или средни). Те не са тежки, което означава, че няма да разтегнат допълнително дупчицата на ухото. С тях не Ви заплашва да изпитвате ежедневен дискомфорт. Добър вариант са обеци с английски, италиански и френски закопчалки, но с подходящ дизайн. Основното е, че обицата не е голяма и не тежи на ухото.

Когато избирате формата на бижутата, уверете се, че разстоянието между рамото и обицата е малко по-голямо от дължината на самата обеца. В противен случай рискувате да направите шията визуално по-широка и по-къса.

Стил

Сдържаната елегантност е печелившо мото за всички жени на възраст 50+. Масивните камъни, съчетани със сложни шарки, са нещо от миналото. Богато украсените бижута визуално увеличават възрастта. Но също така бъдете по-внимателни с младежките модели. Те могат да подчертаят по-скоро липсата на вкус, отколкото модерността Ви.

Материал

Най-доброто решение биха били златните обеци, тъй като този материал е най-устойчивият и издръжлив на износване. Текстурата (матова, черна, емайлирана) се избира в зависимост от цялостния стил на обеците.

Ярките камъни, ако присъстват, не трябва да привличат цялото внимание върху себе си. Малка прозрачна инкрустация идеално ще допълни обеците, без да отвлича вниманието от основното изображение.

Подходящо за възрастта и съчетано с други аксесоари

В стремежа си да изглеждат млади, много жени пробват младежки стил. Въпреки това, акцентът върху екстравагантните декорации на бижута, предназначени за млади момичета, може да изиграе жестока шега с жена на възраст 45+. Такива бижута няма да я направят по-млада, но ще създадат образ на умишлено подмладяваща се дама.

Елегантните аксесоари винаги ще подчертават предимствата на Вашата възраст, но не и страха Ви да я скриете.

При избора на голям пръстен или обеци е важно да се ограничите само до тях. Не комбинирайте „всички наведнъж“ в едно визия.

Какви обеци не са подходящи за 50-годишна жена?

Бижутата под формата на цветни пластмасови обеци подхождат само на младите последователки на модата. Дамите на възраст не трябва да купуват такива дрънкулки, тъй като те намаляват стойността на всяка визия.

Също така е по-добре да откажете комбинация от ярки и екстравагантни цветове. Такива продукти ще изглеждат вулгарни, освен ако собственикът им не е на 20 години.

Елиминирайте перата и тропическите мотиви, както и големите обеци с халки.


Какви обеци да изберете за жена над 50?

За да могат бижутата да допълват хармонично, а не да утежняват изображението, достатъчно е да имате поне един основен комплект.

10 препоръки за бижута от стилист на знаменитости

Базираният в Ню Йорк имидж консултант Аманда Сандърс, която работи със знаменитостите Гуинет Полтроу и Уанда Сайкс, вярва, че добре подбраните бижута винаги ще Ви помогнат да намалите визуално няколко години. Десет съвета от Аманда Сандърс за печеливша визия:

Бижутата на жена над 50 години изглеждат евтини, така че е по-добре да погледнете златни бижута от средния ценови сегмент от 585 проби. Най-добрите вложки: диаманти, кубични цирконии, топази, цирконии, турмалини;

„Препрограмирайте“ кутията си. Малко хора успяват да запазят същата фигура до 50-годишна възраст, каквато са били на 20 и 30 години. С възрастта се променя не само тялото, но и лицето. То може да стане по-меко, заоблено или, обратно, по-тънко и удължено. Изберете аксесоари, така че техният размер и форма да са в хармония с Вашите параметри:

  • Ако носите нещо смело като облекло, използвайте само едно бижу с него. Купищата аксесоари добавят допълнително годинки към цялостната визия;
  • Не преследвайте модата. Няма нищо лошо в това да носите традиционна класика;
  • Вместо къси колиета, дайте предпочитание на сложни многоредови модели. Те помагат да се скрият свързаните с възрастта несъвършенства на шията;
  • Избягвайте обемисти обеци. До 50-годишна възраст дупките в лобовете неизбежно се разтягат. Носете малки шипове или леки обръчи, за да предотвратите допълнителна деформация на ушите;
  • Купете си обеци с камъни в тон с цвета на очите Ви. Ако желаете, можете да играете в контраст. Искряща вложка ще направи очите живи и ще скрие фините бръчки;
  • Не обръщайте внимание на ръцете си. Именно те издават възрастта на една жена;
  • Не носете твърде много гривни в опит да постигнете младежки вид. Две са достатъчни!
  • Топлите нюанси (жълто и розово злато) придават на изображението топлина, свежест и лек блясък.