Как да различите фалшивата гривна Шамбала от оригиналната?

Оригиналните гривни от марката Shamballa се правят само от скъпоценни камъни. За мъниста се използва бяло и жълто злато, рубини, сапфири, диаманти и други благородни и скъпи камъни.

Всяка гривна отзад на закопчалката има емблема във формата на звезда с малко кристалче по средата. По това лого веднага можете да разберете, че това е продукт от братята Корнерап. (в статията „Гривни Шамбала – факти“ разгледахме как са се появили тези гривни, разгледахме някои факти и интересни неща около гривните Шамбала).

Тъй като изделията на марката Shamballa са много скъпи (до 90 хиляди долара една гривна), на пазара има много фалшификати и мошеници, които продават, макар и много изкусно направени, но все пак фалшификати, не със скъпоценни камъни.

За да различите репликата от оригинала, трябва да разгледате внимателно логото (вижте дали изобщо е там), плетката и самите камъни. Например планинският кристал винаги е студен на допир и изглежда леко мътен, а перлата няма как да се надраска – изтрива се лесно с пръст.

Как да сложите гривна Шамбала?

За разлика от обикновените гривни, Шамбала са с регулируема закопчалка. За да закопчаете гривната и да я направите по ръката си, трябва да си я сложите на китката, да хванете с пръсти двата конеца откъм закопчалката и да ги опънете в противоположни посоки – така гривната ще се стегне около ръката Ви.

Разкопчава се също много лесно. Трябва малко да разтегнете гривната с пръсти и да я опънете в различни страни в областта на закопчалката (но не за самите конци).

Как се носи (с какво) гривна Шамбала?

Гривните Шамбала са универсални. Можете смело да ги съчетавате както с делови тоалет, така и с вечерна рокля. Най-добрите съчетания са в свободен стил:

  • С блуза, независимо какъв цвят ще е тя (но е най-добре да не е делова);
  • Отворени летни рокли (но не вечерни);
  • С тениски и потници;
  • С пола, независимо каква дължина;
  • С дънки и къси панталони;
  • С аксесоари тип хипи: кожени гривни, гривни на приятелството, обеци с пера, различни висулки и т.н.


Най-важното е всички елементи от облеклото и бижутата да се хармонизират помежду си. За целта трябва да се придържате към една цветова гама и да се опитвате да не носите наведнъж няколко типа несъчетаеми украшения.

Можете да се учите как се носи гривна Шамбала от знаменитостите. Те ги носят с каквото си поискат и дори с делови строги костюми и блестящи вечерни рокли. По принцип, ако гривната е скъпа и се съчетава добре – защо не?

Важен момент: гривна Шамбала се носи само на дясната ръка. Това е важно, за да не бъде бижуто просто някаква красива джунджурийка, а наистина да работи и да привлича късмета към Вас.

Още нещо интересно: за да заработи гривната с пълна сила, първо трябва да си я сложите не Вие, а някой от скъпите Ви хора. Това може да е любимият човек, майка Ви, баба Ви, които да ѝ предадат положителна енергия.

Как да изберете гривна Шамбала?

За да изберете подходяща гривна за себе си, трябва да обърнете внимание на цвета на мънистата. Дори и да избирате бижу с мъниста не от скъпоценни камъни, а от полимерна глина, това няма значение. Все пак първо трябва да се водите по цвета, тъй като от него зависи дали бижуто е подходящо за Вас, или не е.

Избирайте камъните според зодиакалния Ви знак, а също и според вкуса Ви. Можете да си купите няколко гривни наведнъж с различни по цвят камъни, с кристали и други декоративни елементи. Когато са много, изглежда много красиво и необикновено. Но е най-добре, ако са не повече от три на ръката.

Как да стесните гривна Шамбала?

За разлика от гривните Пандора, които нямат закопчалка и не могат да се регулират по ръката, Шамбала не трябва да се стеснява. Размерът на тези гривни е универсален, затова е подходящ за всяка ръка.

За да „стесните“ или обратното – да „разширите“ гривната, трябва да използвате закопчалката и да стегнете или разпуснете двете връвчици. Така ще си я направите в нужния размер. Това е много удобно свойство, особено за тези, които избират гривна, без да знаят размера на ръката – например за подарък.

Ако Ви се струва, че връвчиците на закопчалката са дълги, можете малко да ги скъсите и отново да направите възелчета или да сложите мъниста в краищата им.