От 23-ти (24-ти) август до 23-ти септември рожден ден отбелязват хората, родени под зодиакалния знак Дева. Предлагаме Ви малко информация за този знак и препоръки за подарък за Дева.

Обща информация за Дева

  • Управляваща планета: Меркурий.
  • Щастливи числа: 3, 5, 6, 12, 20, 27.
  • Символ: дева, куб.
  • Цветове: бяло, небесносиньо, виолетово, светлосиньо и зелено.
  • Камъни: ахат, яспис, нефрит, жълт сапфир, карнелиан, малахит, топаз, хризопраз, мрамор, изумруд.
  • Метал: олово, мед.
  • Цветя: астра, подбел, червен мак.
  • Талисман: скакалец, астра.
  • Щастливи дни: сряда.
  • Нещастни дни: четвъртък, петък.

Хората от зодия Дева имат силно развит аналитичен ум и изумителна способност да наблюдават. Те са с остро усещане за вкус, време, слух и обоняние. Работата и ученето – на това е бог Девата. Тя е щастлива, когато чете нещо информативно, достига някакви образователни цели. Тя никога не спира да учи, никога не се уморява да се усъвършенства в работата и да усъвършенства околните.

Обикновено хората, родени под този знак, са изключително независими и много затворени. Девата лесно се познава сред останалите първо по това, че той или тя са абсолютно недемонстративни, несловоохотливи, безшумни и се държат някак особено. Особено, ако са сред непознати. Те се чувстват некомфортно сред хората и предпочитат самотата. Вечеринките и баровете Девите смятат за чиста загуба на време.

Затова Девите рядко променят имиджа си и рядко се опитват да подчертаят красотата си, сексуалността си с помощта на някакви аксесоари. Не, готови са да носят такива. Но се притесняват да не станат прекалено забележими, екстравагантни. Затова, ако Девата си купи и носи някакъв аксесоар, това са или стилни, но деликатни бижута от сребро или злато, или специално избран аксесоар за вечерното ѝ облекло. При това не можеш да оспориш усещането за вкус на Девата. Просто често тя се притеснява да го прояви, за да не стане прекалено забележима.


Девата е природно критична, при това тази критика е справедлива, но тя може да нарани дълбоко хората. За Девата ще е полезно да се придържа към аналитичните си и критични способности в ежедневието, тогава ще ѝ бъде много по-лесно в живота. Това са хората, за които са „измислени“ розовите очила. Най-голямата опасност, която стои на пътя им към успеха, е това, че те могат да изгубят способността си да се радват на удоволствията от живота.

Ако искате да станете нещо като терапевт за Девата, която е готова да стане по-лекомислена, със сигурност подаръците Ви трябва да са някакви бижута, които до последно дори Девата не е предполагала, че ще си сложи. Например оригинални гривни или ярки цветни стъклени гердани. Кажете на Девата колко е красиво това и че тя може да изглежда много стилно с него. При това помнете – гамата ѝ е студена – зелено, виолетово, синьо. Затова тя ще се радва на такъв подарък. Но на Девата не са ѝ чужди и топлите цветове. Оранжево, червено – също са подходящи.

Девите обичат независимостта и често са излишно пестеливи както с парите, така и с проявата на емоции. При това, оказвайки помощ и проявявайки щедрост, Девите рядко приемат подаръци, тъй като не искат да са длъжни на никого.

Точно затова Девата няма да Ви каже какво точно би искала да получи като подарък за рождения си ден. Но при това ще оцени подаръка, включително и стойността му.

Ако искате да и направите добро впечатление и искате подаръкът Ви наистина да бъде носен от нея, подарете ѝ стилно сребърно бижу – висулка, пръстен или комплект (Девите обичат да съчетават). Например със светлосин (това е нейният цвят) камък – опал. От една страна, тези бижута не се набиват на очи, така че няма да я направят прекалено забележима сред околните, а от друга, елегантно е и е наистина изискано. Такива бижута Девата ще носи със сигурност.

И помнете, Девата цени подаръците, ако са подарени с чувство, избрани са специално за нея и с любов. Девата не обича фалша и ако види, че сте отделили много време, за да ѝ подарите нещо специално и само за нея, тя ще го оцени с благодарност, ще приеме подаръка Ви и ще го носи. В този случай, дори и най-елементарното герданче с мъниста от стъкло ще и е по-скъпо от всички скъпоценности на света.