Златото е най-трайният от благородните метали. Оценено от откриването си заради блясъка и стойността си, златото някога е било почитано като божествено, защото не потъмнява. Златото дори се предлага в гама от цветове, която включва жълто, розово и бяло. Разбира се, твърде много добро нещо може да бъде проблематично. Както при всеки вид бижута, в носенето на злато има изкуство. Ето 10 начина да извлечете максимума от този брилянтен метал.

По-малко е по-добре

Когато става въпрос за злато, носенето на по-малко бижута често е най-добрият избор. Искате да направите едно изявление наведнъж, така че изберете златно бижу, което ще привлече вниманието и ще намали или премахне всичко останало. Най-добре е да не носите много злато по едно и също време. Брачните и годежните пръстени, разбира се, са изключение от това правило.

Съвпадение на цветовете

Златото се счита за „топъл“ тон, така че най-добре е да го съчетаете с основни цветове или тонове на бижута. Изглежда особено добре с бяло и още по-добре и с есенни цветове. Като цяло, среброто и черното си отиват повече, отколкото злато на фона на черен тоалет. Последният съвет не важи, ако съчетавате черно с топъл цвят, като черно горнище с каки панталони например.


Смесете метали

Подобно на много тенденции в модата, възраженията срещу смесването на злато и сребро отпаднаха. Въпреки че баба Ви може да не е съгласна, Вие сте свободни да сдвоявате златото с почти всеки друг метал. Можете дори да комбинирате различни тонове злато (жълто, бяло, розово и др.) един с друг. Важно е, когато смесвате метали, да имате предвид темата, така че отделните аксесоари да се допълват едно друго.

Пробвайте Винтидж украшение – нещо изключително!

Винтидж златните бижута в момента са гореща тенденция. Често използвани като изявление, винтидж пръстените и брошките са особено модерни. Винтидж парчетата също са добри за използване при смесване на метали, защото комбинирането на ретро аксесоари от една и съща епоха може да бъде едновременно шикозно и вдъхновяващо. Като допълнителен бонус можете да се поразровите за няколко красиви бижута в кутията на баба Ви и да спестите малко пари за по-важни неща.

Многослойни вериги

Многослойните златни вериги винаги са на мода, което означава, че имате три възможности. Можете да продължите да носите любимото си колие и да промените тенденцията, можете да продадете колието и да купите аксесоар, което в момента е на мода, или можете да модифицирате веригата. Или можете да дадете колието на бижутер и заедно да измислите нов дизайн за стария Ви аксесоар. Ако нямате нищо против да правите промени по бижутата си, това може да е страхотен начин да превърнете многослойните верижки в отделни вериги, които да красят врата Ви.


Добавете мед

Медта изглежда страхотно с розово злато, защото розовото злато съдържа по-високи нива на мед от другите тонове. Розовото злато се съчетава добре с портмонета, колани и обувки със силни медни нюанси. Заедно тези два метала ще създадат много топъл вид. Все пак не носете твърде много. Една красива гривна може да допълни по-изящен начин Вашата визия.

Лак за нокти

Има два начина, когато комбинирате лака за нокти със златните си бижута. Неутралните тонове се считат за класически и тъй като са склонни да бъдат топли, се съчетават добре с всички нюанси на златото. Ако това обаче не са Вашите нюанси, опитайте се да съчетаете лака за нокти с бижутата си. Представете си комбинацията от нежен розов маникюр и розово злато. Или пък ако сте по-смели, можете да изберете черен лак с декоративни камъни, съчетани със златни акценти или други креативни елементи.

Диамантите са най-добрият приятел на златото

Диамантите и златото се съчетават доста добре. Потърсете уникални цветове на диамантите, като черно, за да се съчетаете с Вашето злато. Не забравяйте, че жълтото злато се съчетава най-добре с топли тонове, което означава, че белите и жълтите диаманти се съчетават най-добре с жълто злато. Въпреки това, други двойки могат да направят много драматично изявление, така че дръжте ума си отворен.

Розово злато

В момента розовото злато е много популярно. Той предлага възможност, която допълва почти всеки нюанс на кожата и може да озарява всяко облекло, с което е съчетано. Много хора смятат, че придава розов блясък на притежателя си, добавяйки усещане за жизненост и топлина. Медальоните от розово злато и гравираните гривни са особено популярни.

Стари и нови

Ако установите, че определено златно бижу се чувства остаряло, можете да опитате да го допълните с нещо по-модерно. Понякога смесването на стари и нови бижута може да създаде много модерен външен вид, който дори с най-новите аксесоари не може да се постигне. Смесването на старо и ново е много съвременно и ако го правите добре, може да покажете на света, че притежавате модни усещания, с които си струва да се съобразявате.

Въпреки безбройните съвети, които идват и си отиват относно бижутата, най-основния и винаги в сила, ще бъде да носите това, което Ви прави щастливи. Бижутата, като облекло, прическа и т.н., трябва да отразяват кой сте. Златото никога не излиза от мода, така че можете да се чувствате комфортно да носите любимите си златни бижута, дори ако не е включено в горещите тенденции за годината.
И така, дами, кой е Вашият любим начин да носите злато?