7 съвета за грижа за дамския пръстен

Posted by i.atanasova 07/06/2019 0 Comment(s)

Всяка дама има няколко специални пръстена, които носи на официални събития, както и такива, които ползва в ежедневието. И в двата случая, от стоене или от замърсяване при изпълнение на ежедневните домакински задължения, пръстените губят своя бляскав външен вид. Като всяко бижу, и пръстените изискват някои минимални грижи, за да допринесат за подчертаване на красотата ви.

7 съвета за грижата за дамския пръстен

Всяка дама има няколко специални пръстена, които поставя на официални събития, както и такива, които носи в ежедневието.Наблегнете на посочените съвети, ако искате да носите по-дълго прекрасните си украшения на пръстите:

  1. Планирайте професионално почистване – ако не сте запознати как да се справите с конкретния материал на изработка, това е най-сигурният начин да не навредите на красивите си пръстени. Понякога некомпетентните лица използват пасти за зъби и четки, които надраскват повърхността и причиняват щети. Ако бижуто ви е скъпо, доверете се на професионално почистване поне веднъж на няколко месеца.
  2. Почиствайте пръстените редовно у дома – процедурата е лесна и бърза, но трябва да внимавате с препаратите. Можете да се възползвате от предложенията на пазара или да направите бърза сапунена вода – с мек препарат за съдове и малко топла вода. Може да се възползвате и от някои други варианти за домашно почистване на пръстени в интернет.
  3. Не използвайте химикали – заплаха за красотата на пръстените са най-вече различните разтвори за почистване! Такива са и всички слънцезащитни лосиони, кремове за тяло и ръце, както и парфюмите. Ограничете нанасянето на щети на бижутата до минимум, като внимавате с поставянето на подобни средства в областта на ръцете
  4. Не рискувайте да носите пръстена в някои случаи – например когато излизате навън, а температурните разлики са драстични и навън е много по-студено от дома ви. Факт е, че пръстите се свиват, а пръстенът може съвсем незабелязано за се изплъзне от пръстите ви. Когато сте в морето или на басейн също е препоръчително да махнете пръстените си – при плуване може да се окажете без аксесоара на ръката си и той да е неоткриваем (особено ако  вече е на дъното на морето).
  5. Сваляйте пръстените, когато сте в банята – по-обемистите пръстени ще се заплетат в косата, може да надерете тялото си неволно и да се изплъзне от пръстите ви. Освен това сапунът, душ-гелът и шампоанът не са много благоприятни за повечето видове бижута.
  6. Съхранявайте пръстените си в специална кутийка за бижута – всяка дама би трябвало да притежава поне една такава, без значение от големината ѝ. Всички бижута трябва да се съхраняват по подходящ начин, когато не служат като допълнителен аксесоар към визията. В случай, че имате твърде много украшения, отделете едно нощно шкафче за тях. Освен че не се прашат, опасността от търкаляне по пода и изгубване ще бъдат сведени до минимум. Ако пък се придвижвате до спортния център, където не би Ви било удобно да бъдете с пръстен, използвайте малките вътрешни джобове на чантата за съхранение. Просто не забравяйте, че сте го оставили там.
  7. Полирайте пръстена за повече блясък – за да се възстанови отново блясъкът на любимите ви пръстени, трябва да подходите много грижовно на последния етап. Полирането в домашни условия се осъществява чрез полираща кърпа или бижутерска кърпичка. Необходимо е пръстенът да бъде добре подсушен, след като сте го почистили прецизно.

Leave a Comment